Μην έχοντας ο Αλ. Τσίπρας να πει κάτι για τα προβλήματα των πολιτών, καταφεύγει στη μονοκαλλιέργεια των νόμιμων επισυνδέσεων και στα σενάρια συνωμοσίας. Το έχουμε καταλάβει, το έχουμε εμπεδώσει. Επικαλούμενος μάλιστα και διάφορες predator-λίστες (σ.σ.: κύριος οίδε από ποιους και πώς φτάνουν στα λεγόμενα ρυπαρά δίκτυα), προσπαθεί να αποφύγει το μοιραίο των εκλογών.

Μην έχοντας σοβαρές προτάσεις για το μέλλον της χώρας καταφεύγει σε έναν αδιανόητο –για πρώην πρωθυπουργό– ακτιβισμό, ο οποίος θυμίζει τον παλιό… καλό Τσίπρα που κι αυτός και το κόμμα του χάιδευαν τότε τα αυτιά των «αγανακτισμένων» στην άνω και την κάτω πλατεία. Και επειδή σήμερα δεν υπάρχουν «αγανακτισμένοι» (σ.σ.: κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες οι παροικούντες την Κουμουνδούρου να νεκραναστήσουν αυτό το «κίνημα», πλην όμως φευ!) είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ψαρέψουν στα θολά νερά ενός ακροδεξιού (sic) ακροατηρίου το οποίο θα ψήφιζε το κόμμα Κασιδιάρη.

Οι μάσκες έτσι κι αλλιώς έχουν πέσει, μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει παρών-απών από την ψηφοφορία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Μικροκομματικοί υπολογισμοί

Με φτηνά προσχήματα απέφυγε την απαιτούμενη πολιτική συνεννόηση ώστε να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή στήριξη της νομοθετικής ρύθμισης για να αποκλείεται η ανακήρυξη από τον Αρειο Πάγο εγκληματικών οργανώσεων ως κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές. Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν ότι «πάντα αντιμετώπιζε τη Χρυσή Αυγή όχι από θέση αρχών, αλλά με βάση μικροκομματικούς υπολογισμούς». Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι:
• Μαζί παρατάσσονταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή στις πλατείες («πάνω» και «κάτω» πλατεία, για να μην ξεχνιόμαστε) εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των συμπολιτών μας.
• Μαζί μπλόκαραν το 2014 την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαμαρά.
• Μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος και Χρυσή Αυγή) πόζαραν σε επισκέψεις σε ακριτικά νησιά (5 Δεκεμβρίου 2016).
• Μαζί ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή στο δημοψήφισμα-παρωδία που τόσο στοίχισε στη χώρα μας και σε όλους τους Ελληνες.
• Και βέβαια είναι ο Νίκος Βούτσης που –λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία για την απλή αναλογική στις 30 Ιουνίου 2016– ως πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει ότι «στο Κοινοβούλιο δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι».

Καμία ρύθμιση

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, «με όσα υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του κόμματός του, αλλά και με την απόφασή τους να μην ψηφίσουν τελικά τη ρύθμιση απέδειξαν ότι δεν ήθελαν να γίνει κανένα βήμα, απέδειξαν εν τέλει ότι δεν ήθελαν καμία ρύθμιση που να κόβει πραγματικά, αποτελεσματικά και ουσιαστικά τον δρόμο προς τη Βουλή εγκληματικών οργανώσεων».

«Ο κ. Τσίπρας», ανέφερε χθες ο Γ. Οικονόμου, «είναι κατά συρροήν απών από τις μεγάλες προκλήσεις και εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Γιατί το παρών του μεταφράζεται και πάλι σε απών. Ο κ. Τσίπρας δεν κατανοεί πως είμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για ό,τι πράττουμε αλλά και για ό,τι παραλείπουμε να πράξουμε. Και η απουσία του δεν μπορεί να κρυφτεί, όπως ο ίδιος επιδιώκει, πίσω από θεωρητικές αναλύσεις και περισπούδαστους δεκάρικους λόγους. Την ώρα αυτήν –που η θεσμική και ιστορική ευθύνη επιβάλλει αρραγές μέτωπο για τη ριζική αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων που εμφανίζονται σαν κόμματα– συνεχίζει να κρύβεται πίσω από ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια, ώστε να δικαιολογήσει ότι αποτελεί και πάλι μια εξαίρεση».