Δυτικής Ελλάδας: 22 εκατ. ευρώ για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στους φορείς υγείας

7

Περίπου 22 εκατ. ευρώ θα δοθούν, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στους φορείς υγείας της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια, «πρόκειται επί της ουσίας για την παροχή δυνατότητας στην 6η ΥΠΕ, στα νοσηλευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας και στο ΕΚΑΒ, να προσλάβουν ειδικευμένο και λοιπό ανθρώπινο δυναμικό για χρονικό διάστημα έως και 24 μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας SARS-CoV-2».

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε ότι «η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του, οι οποίοι μάχονται την πανδημία από την πρώτη γραμμή, αποτελεί προτεραιότητα και ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία άμυνας του συνόλου της κοινωνίας απέναντι στον κορονοϊό» και πρόσθεσε: «Όπως από την πρώτη στιγμή έχουμε αποδείξει, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αποφασισμένη να στρέψει όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που διαθέτει, προκειμένου να σταθεί όρθιος ο τόπος μας απέναντι στην πανδημία. Σε αυτή την προσπάθεια, η ενίσχυση των μονάδων υγείας με έμψυχο δυναμικό, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών μας».

Σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, «η πρόσληψη του προσωπικού γίνεται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο επικουρικού προσωπικού, όπως διαμορφώθηκε και επεκτάθηκε σε νέους φορείς με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και σύμφωνα με τους καταλόγους, όπως αυτοί καταρτίζονται και τηρούνται από υπουργείο Υγείας και υγειονομική περιφέρεια, ενώ οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ».

Η κατανομή του προϋπολογισμού στους φορείς δημόσιας υγείας της Δυτικής Ελλάδας, έχει ως εξής:

*6η Υγειονομική Περιφέρεια: 1.656.000,00

*Γενικό νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας: 4.482.240,00

*Γενικό νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας: 927.360,00

*Γενικό νοσοκομείο Πατρών «Ο ‘Αγιος Ανδρέας»: 4.333.200,00

*Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»: 281.520,00

*Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών 4.990.080,00

*Γενικό νοσοκομείο Ηλείας: 4.071.000,00

*Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας 991.806,00

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr