Το προσεχές διάστημα αναμένεται μέσα από τις διαδικασίες της η Χεζμπολάχ, να ορίσει τον διάδοχο του στην ηγεσία της. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, καθώς το ειδικό βάρος της ηγετικής προσωπικότητας του Νασράλα, η διείσδυσή του στον Αραβικό - Ισλαμικό κόσμο και η απευθείας σχέση του με τον θρησκευτικό ηγέτη της Τεχεράνης καθιστούν δύσκολη την επιλογή του προσώπου που θα τον διαδεχτεί.

Λίβανος, Ιράν, Ιράκ και Συρία κήρυξαν εθνικό πένθος, για το θάνατο του ηγέτη της Χεσμπολάχ, ενώ η Τεχεράνη ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου, όπως αναφέρει, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποτροπή ολοκληρωτικού πολέμου στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου κάλεσε τις δυνάμεις της αντίστασης ν συνεχίσουν τον αγώνα κατά του Ισραήλ με τη βοήθεια του Ιράν.

Η Ιρανή διαδηλώτρια Φατμέ Εμαντί, δήλωσε: «Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Και πρέπει να απαντήσουμε. Πρέπει να υπάρξουν αντίποινα. Γρήγορα αντίποινα. Πρέπει να πάρουμε εκδίκηση για τον θάνατο του Νασράλα».

Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Ο 64χρονος Χασάν Νασράλα ήταν επικεφαλής της Χεζμπολάχ εδώ και 32 χρόνια. Ο ίδιος κατάφερε υπό τη σκέπη του Ιράν να δημιουργήσει την ισχυρή σιιτική πολιτοφυλακή και να τη μετατρέψει σε μία νέα στρατιωτική δύναμη, ισχυρότερη από τον λιβανικό στρατό, και κεντρικό παράγοντα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του Λιβάνου. Ταυτόχρονα ήταν και ο άνθρωπος που έδωσε εντολή για δεκάδες αιματηρές επιθέσεις στο έδαφος του Ισραήλ και σε ισραηλινούς στόχους, παγκοσμίως, με πολλά θύματα.