Η άρση της απόσπασης της Τ. Καραγιάννη από τα γραφεία της Κουμουνδούρου με σκοπό την επιστροφή της στην υπηρεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων δεν συνοδεύτηκε και με την αποχώρησή της από τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή», η Τ. Καραγιάννη παραμένει αναπληρώτρια της Πόπης Τσαπανίδου, καθώς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ετέθη ποτέ ζήτημα αντικατάστασης της από το συγκεκριμένο κομματικό πόστο και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της στον τομέα επικοινωνίας της Κουμουνδούρου.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί εύλογες απορίες, καθώς, όταν ανακοινώθηκε η άρση της απόσπασής της, μαζί με μια ακόμη συνάδελφό της, που υπηρετούσε στο πολιτικό γραφείο του Γ. Ραγκούση, η εντύπωση που είχε δημιουργηθεί ήταν πως για λόγους δεοντολογίας δεν θα ήταν ορθό και να διατηρεί την πολιτική θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου και ταυτόχρονα να βρίσκεται σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, που την περίοδο αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Θα είναι εξόχως αντιφατικό αν η Ν.Δ. εκδίδει ανακοινώσεις για τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η Τ. Καραγιάννη απαντά για λογαριασμό της Κουμουνδούρου με την ιδιότητα της αναπληρώτρια εκπροσώπου Τύπου.

 

Δεν βλέπουν κώλυμα

Σε κάθε περίπτωση, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ή κώλυμα, ούτε τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι υπηρετούν σε πολιτικές θέσεις.

Εκείνο, όμως, που περιπλέκει το όλο θέμα και δημιουργεί σύγχυση είναι η ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την άρση της απόσπασης της Τάνιας Καραγιάννη, καθώς της αναγνώριζε ρόλο στη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Μετά την εθνική τραγωδία, οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι που ήταν νομίμως αποσπασμένοι από τη ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν οικειοθελώς την άρση της απόσπασής τους, προκειμένου να συμβάλουν στο δύσκολο έργο της διαλεύκανσης των αιτιών του ατυχήματος από την Αρχή. Γνωρίζουμε ότι είναι αδιανόητο στη Ν.Δ. να κατανοήσει μια τέτοια πρωτοβουλία. Γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ίδιοι. Στελέχη της Ν.Δ., όπως ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος Νίκος Ρωμανός, βγαίνουν στα ΜΜΕ και εκστομίζουν φράσεις όπως “βαρεθήκαμε να επαναλαμβάνουμε συλλυπητήρια για τους θανόντες”. Ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου κ. Καραγιάννη, αποφασίζει άρση της απόσπασής της προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια της ΡΑΣ. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Από την πλευρά της, η Τ. Καραγιάννη, μετά τη γνωστοποίηση της άρσης της απόσπασής της, είχε γράψει στο facebook: «Προσωπικά θα συνεχίσω, απ’ όπου κι αν βρίσκομαι, να λέω μόνο και πάντα αυτό που πιστεύω. Oπως έκανα και πριν. Και πιο πριν. Και πιο πριν. Τα τελευταία 20 χρόνια που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ασχολούμαι με τα κοινά. Σταθερά. Και με ειλικρίνεια».