Την επιθυμία της, αντί στεφάνων να διατεθούν δωρεές στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 και ώρα 13:00 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος Πειραιώς, ενώ ο ενταφιασμός θα γίνει στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως.

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γιατρός Παναγιώτης Μελάς. Γεννημένος στην Κοκκάλα Μάνης (23/01/1945), μεγάλωσε στον Πειραιά. Το 7ο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, από πατέρα ιερέα και μητέρα αγρότισσα. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του Ελευθερία Κουκά, συμβολαιογράφο και τους δυο γιους του, Γιάννη και Αντώνη.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε την ειδικότητα του χειρουργού ωτορινολαρυγγολόγου και υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Μέλος της Ε.Ρ.Ε.Ν. από το 1964 και της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Ιατρών Πειραιά της Ν.Δ. από το 1974, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος για δύο περιόδους.

Το διάστημα 1983-1987 ήταν αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Το Φεβρουάριο του 1994 εξελέγη αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από τον οποίο αποχώρησε όταν εισήλθε στη Βουλή. Από τον Οκτώβριο του 1996 είναι αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Υγείας και Πρόνοιας και της Ο.Κ.Ε. Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ.