Αν ακούτε τεχνητή νοημοσύνη και δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι ακριβώς σημαίνει, πού μπορεί να εφαρμοστεί και πόσο θα αλλάξει την καθημερινότητά σας τότε μπορείτε να καθίσετε στο «θρανίο» για να παρακολουθήσετε το δεύτερο μέρος της σειράς μαθημάτων Elements of AI με τίτλο «Αναπτύσσοντας την Τεχνητή Νοημοσύνη» ( Building AI)”, το οποίο διαθέτει δωρεάν η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών μέσα από την Εθνική Συμμαχία για τις Δεξιότητες και την Απασχόληση με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν την τεχνητή νοημοσύνη, τις εφαρμογές της, τις ευκαιρίες που δημιουργεί, αλλά και τις προκλήσεις που φέρνει στις ζωές και την καθημερινότητά μας.

Το μάθημα είναι διαθέσιμο δωρεάν από τις 12 Απριλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 στον ιστότοπο της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον σύνδεσμο https://nationaldigitalacademy.gov.gr/texnologies-aixmhs-6/anaptyssontas-texnhth-nohmosynh-353, ενώ διατίθεται και στα αγγλικά στο σύνδεσμο: https://nationaldigitalacademy.gov.gr/texnologies-aixmhs-6/anaptyssontas-texnhth-nohmosynh-353.

Στόχος του μαθήματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να ανακαλύψουν τις μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης και τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας, αλλά και να βελτιώσουν το λεξιλόγιο και τις δεξιότητες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το ασύγχρονο μάθημα Building AI, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει με το δικό του ρυθμό. Χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια και μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία επίπεδα δυσκολίας: αρχάριο, μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο, ενώ η συνολική διάρκεια είναι περίπου 50 ώρες.

Απευθύνεται, τόσο σε αρχάριους όσο και σε όσους διαθέτουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού Python και επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες και τις δεξιότητές τους. Όσοι το παρακολουθήσουν μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης.

2.500 Έλληνες παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα

Πρόκειται για ασύγχρονα μαθήματα, τα οποία έχουν διαμορφωθεί από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και τη φινλανδική εταιρία τεχνολογίας & καινοτομίας Reactor.

Το πρώτο δωρεάν ασύγχρονο διαδικτυακό μάθημα «Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη» της σειράς «Στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης» (Εlements of AI), γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση, με περισσότερους από 2.500 πολίτες να έχουν εγγραφεί στην Ελλάδα, περισσότερα από 240.000 άτομα στην ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι 760 χιλιάδες πολίτες έχουν εγγραφεί σε 170 χώρες σε διεθνές επίπεδο από τον Μάρτιο του 2018, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά.