Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Τα δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του 30ού ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στις πολύωρες απολογίες τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ωστόσο ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι.

Συνολικά, οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων διήρκεσαν έξι ώρες, με τα δύο αδέλφια να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Η επόμενη μέρα των ερευνών

Στο «στόχαστρο» των Αρχών βρίσκονται ακόμη τρία πρόσωπα, των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ο ρόλος στην οργάνωση και την υλοποίηση του σχεδίου δολοφονίας.

Παράλληλα, οι Αρχές φέρονται να ερευνούν και το ενδεχόμενο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στη δολοφονία του δημοσιογράφου να έχουν σχέση και με άλλα συμβόλαια θανάτου ενώ εξετάζουν την περίπτωση τα κίνητρα της δολοφονίας να συνδέονται με ανοικτές δικογραφίες των τελευταίων ετών.

Τέλος, να σημειωθεί πως η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του δημοσιογράφου, κάτι που ζητεί και η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβά,ζ η οποία δηλώνει πως θέλει να «βρεθούν αυτοί που έδωσαν την εντολή» και να «πληρώσουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν».