Ο 60χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ελληνοαμερικανούς τουρίστες στην Ακρόπολη διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 60χρονου

Την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει ο 60χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος δύο Ελληνοαμερικανών τουριστών το πρωί της Δευτέρας στην Ακρόπολη.

Σε βάρος του ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Πώς έγινε η αιματηρή επίθεση

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο 60χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε ζευγάρι Ελληνοαμερικανών τουριστών, έναν 53χρονο άνδρα και μία 48χρονη γυναίκα.

Η 48χρονη τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό, ενώ ο 53χρονος υπέστη σοβαρότερο τραυματισμό στο χέρι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν άμεσα στο σημείο εφάρμοσαν τουρνικέ για να περιορίσουν την αιμορραγία του άνδρα, ενώ στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες και διακόμισε τους τραυματίες.