“Το φαινόμενο Κουρουμπλή δεν είναι μοναδικό, ούτε ξεπήδησε από το πουθενά. Ο Βουλευτής διετέλεσε Υπουργός Υγείας και γνωρίζει πολύ καλά ότι παραδόθηκαν λιγότερες από τις μισές κλίνες ΜΕΘ από ότι λειτουργούν σήμερα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κανείς επαναπαύεται). Επιπλέον, υποτίθεται πως γνωρίζει τι είναι η ακαδημαϊκή έρευνα (ως Διδάκτορας κοινωνικών επιστημών) αλλά φαίνεται πως μάλλον τα ξέχασε, ή ηθελημένα τα μπέρδεψε, στο όνομα του λαϊκισμού που προφανώς υπηρετεί…”. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει: 

“Η απαράδεκτη συμπεριφορά του ξεκινάει και τελειώνει από τις ιδεοληψίες του. Το να είναι αθυρόστομος, δηλαδή να «ξερνάει το κάθε εσωτερικό του απωθημένο», είναι κάτι στο οποίο μας έχουν συνηθίσει τα ήθη των «εκδικητών του τίποτε», τελευταία: Ό,τι του καπνίσει του καθενός…

Χωρίς φραγμούς εκτοξεύονται βρισιές, πίσω από το φύλλο συκής της παράθεσης του @, που έχει γίνει το μαγικό σύμβολο για την απόκρυψη της λεκτικής ασυδοσίας. Ο ένας δηλώνοντας διδάκτορας κοινωνικών επιστημών, ο άλλος δέκτης φιλολογικών σπουδών, δημοσιογράφος λέει άλλος, ακόμη – ακόμη γιατρός ο περιβόητος, ξεστομίζουν κάθε υπερβολική «πιασιάρικη» φράση, κρίνοντας πως αυτές θα τους φέρουν υποστηρικτές.

Ακόμη και υποτιθέμενοι για να εγκαλέσουν, για να επαναφέρουν και για να διασφαλίσουν την Κοινοβουλευτική συζήτηση, ακούν και… δεν ακούν, δεν αφαιρούν το λόγο, φωνάζουν τον… Μαρκόπουλο, λέτε και ισχύει το «να μην εκνευρίσω τον κλέφτη – ας κάνω πως κοιμάμαι».

Να μην αφήσουμε το λαϊκισμό να γίνει άλλο μέρος της ζωής μας.

Κανένας τυμβωρύχος, κανένας υβριστής, κανένας αθυρόστομος κανένας ξεδιάντροπος στην πολιτική ζωή”.