Δημοσκόπηση: Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ σε υπουργικό crash test με τη ΝΔ

1107

Τουλάχιστον διπλάσια ποσοστά συγκεντρώνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους σε συγκριση με εκείνους της κυβέρνησης Τσίπρας.

Θεοδωρικάκος, Χρυσοχοΐδης και Δένδιας είναι εκείνοι που κάνουν την μέγιστη διαφορά αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους προκατόχους τους του ΣΥΡΙΖΑ με τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό των Νέων να δείχνουν πως σήμερα νιώθουν πιο ασφαλείς και σίγουροι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συγκεντρώνει το 53,6% των θετικών απόψεων των ερωτηθέντων έναντι μόλις του 19,6% των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Σκουρλέτη και Χαρίτση). Φυσικά ο Πάνος Σκουρλέτης θα πληρώνει για πάντα τον Κλεισθένη που οδήγησε σε ακυβερνησία την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει καταγραφεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων όχι μόνο για τις άμεσες και λεπτές παρεμβάσεις του σε θεσμικά ζητήματα αλλά κυρίως για την ταχύτατη ανταπόκρισή του στην πανδημία οπότε και στηρίζοντας τους ΟΤΑ έδωσε ανάσα στους πολίτες.

Οι πειραματισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία έχει καταγραφεί στην μνήμη των πολιτών ενώ οι επιλογές της Νίκης Κεραμέως επιβραβεύονται με 45,2%. Αντίστοιχα θετικές γνώμες 51,1% συγκεντρώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και ο Νότης Μηταράκης έναντι μόλις 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ και των μεταναστών που λιάζονταν στην Ομόνοια προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει φέρει αίσθημα ασφάλειας και τάξης στους πολίτες συγκεντρώνοντας το 54,5% των θετικών γνωμών ενώ το 17,7% που προκύπτει για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχε σφιχταγκαλιαστεί με τους μπαχαλάκηδες και τους Ρουβίκωνες.

Θετικό το πρόσημο και στον τομέα των επενδύσεων όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 46,4% έναντι 20,9% του προκατόχου του.

Ακόμα και στους προνομιακούς για εκείνον τομείς της κοινωνικής πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να κατοχυρωθεί ως επιτυχημένος. Μπορεί εδώ τα ποσοστά του να είναι ελαφρώς αυξημένα, λόγω της ανησυχίας που προκαλούν στην κοινωνία οι συνέπειες της πανδημίας, αλλά και πάλι υστερεί αισθητά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χάνει κατά κράτος από τον Χρήστο Σταϊκούρα στον τομέα της οικονομίας ενώ ο Νίκος Δένδιας κάνει περίπατο (έναντι των προκατόχων του) στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρεωθεί και την Συμφωνία των Πρεσπών που καταγράφηκε ως υποχώρηση της Ελλάδας σε μια εθνική θέση δεκαετιών.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr