Δημοσκόπηση: Double score για τη ΝΔ στη Μακεδονία

by news

Σταθερή πρωτιά της ΝΔ, η οποία σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr, κατέχει σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ μεγάλη αποδοχή φαίνεται να έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ως Περιφερειάρχης. 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,2% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία το 17,6%. Έκπληξη συνιστά το ποσοστό που συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, που την αναδεικνύει στην τρίτη θέση, με 8,7% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3,5% και το ΜΕΡΑ25 με 1,4%. Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (18,4%), που σε άθροισμα με όσους δηλώνουν «δεν θα ψηφίσω / δεν απαντώ» ξεπερνά το 22%. Το 4,5% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα και 4% άκυρο ή λευκό.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Τζιτζικώστα, στο ερώτημα «τι εικόνα έχετε για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «θετική ή μάλλον θετική», ενώ αρνητική ή μάλλον αρνητική απάντησε το 21,9%. Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένος είστε από το έργο της Περιφέρειας» το 46% απαντά «πολύ – αρκετά», ενώ θετική γνώμη για τον περιφερειάρχη έχει ακόμη και το 54% των ερωτηθέντων, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, οι πολίτες θέλουν σε ποσοστό 43% ο κ. Τζιτζικώστας να παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο μέλλον, 10% τoν θέλει βουλευτή, 7% μέλος κυβέρνησης και 1% ευρωβουλευτή.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα