Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει η πλειοψηφία των πολιτών όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll για το tomanifesto.gr.

Πιο συγκεκριμένα, τo 63,3% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία έναντι του 30,2% που επιθυμεί άμεσα κάλπες. Χαρακτηριστικό είναι πως εκείνοι που τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών είναι πρωτίστως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (51,9%) και ακολουθούν εκείνοι του ΜέΡΑ25 (50%). Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσονται κυρίως οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (85,3%) και του Κινήματος Αλλαγής (78%).

Κατά μιας κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται το 24,2% το οποίο δηλώνει ότι επιθυμεί από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας το έργο της. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μόλις το 8,4%. Αξιοσημείωτο είναι πως το 49,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής όταν το 37,8% των ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη προτείνουν κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Δείτε τους πίνακες με τα ευρήματα: