Δημοσκόπηση: Κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 19,4%

669

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της πολιτικής σκηνής παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η δημοφιλή του πρωθυπουργού ξεπερνά αυτή της Νέας Δημοκρατίας ενισχύοντας την εικόνα που υπάρχει και δείχνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι… υπερκομματικός.

Συγκεκριμμένα το 63% των ερωτηθέντων αξιολογούν θετικά το έργο της κυβέρνησης έναντι του 30% που κρίνει αρνητικά. Όταν όμως το ερώτημα αφορά τον πρωθυπουργό οι θετικές γνώμες είναι 68% και οι αρνητικές 27%.

Η δημοφιλία του πρωθυπουργού σημειώνει μικρή κάμψη και επανέρχεται στα επίπεδα προ κορωνοϊού.

Η εικόνα που καταγράφεται είναι πως οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την πανδημία –ή έτσι θεωρούν- και προτάσσουν το θέμα της οικονομίας το οποίο και αξιολογούν ως το πιο σημαντικό πρόβλημα. Το γεγονός πως οι απαντήσεις είναι αυθόρμητες και όχι προκαθορισμένες, καταγράφει την ανησυχία που υπάρχει στην κοινωνία.

Το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πορεία της χώρας είναι προς την σωστή κατεύθυνση ενώ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας το 84% κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης.

 

Στον αντίποδα, οι θετικές γνώμες για τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονται στο 21% και για τον Αλέξη Τσίπρα στο 25% επιβεβαιώνοντας τα αδιέξοδα που καταγράφονται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος σε δημοφιλία αρχηγός με την Φώφη Γεννηματά να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Η δημοτικότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακριβώς στα ίδια επίπεδα όπως τον Ιούλιο του 2019 καταγράφοντας πτώση την περίοδο της πανδημίας.

Στο 40% καταγράφονται οι θετικές γνώμες για την Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες είναι συνεχώς μειούμενες από τον Μάρτιο.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 40,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,9 ενώ αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή η Βουλή που θα προέκυπτε θα ήταν τετρακομματική με την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 να μένουν εκτός. Σε χαμηλά επίπεδα και το Κίνημα Αλλαγής με μόλις 5,1%.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr