Δημοσκόπηση: Κικίλιας και Θεοδωρικάκος ηγούνται της κούρσας: Ποιοι υπουργοί είναι στην πρώτη δεκάδα

50
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια νέα ισχυρή πεντάδα υπουργών προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll με τους Βασίλη Κικίλια και Τάκη Θεοδωρικάκο να ξεχωρίζουν καταλαμβάνοντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα με 58.4% και 55.5%. 

O πρώτος πιστώνεται κατά βάση την αντίδραση και την επιτυχή έκβαση της αντιμετώπισης της πανδημίας. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος φαίνεται να πιστώνεται συνεχείς πρωτοβουλίες τόσο στα θέματα Δημόσιας Διοίκησης όσο και στα θέματα που ενισχύουν τον αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τελευταία εμβληματική πρωτοβουλία το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.5 δισ. ευρώ.

Ακολουθεί μία τριάδα που «πέφτει μαζί στο νήμα». Οι Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Μιχάλης Χρυσοχοίδης συγκεντρώνουν και οι τρεις ποσοστό εκτίμησης 54%. Φαίνεται και μ΄αυτό το εύρημα, ότι υπάρχει μία υψηλή αποδοχή της Εξωτερικής Πολιτικής, των πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερη ταχύτητα από την εποχή της πανδημίας και πέρα για την Ψηφιοποίηση του Κράτους και της Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνουμε ότι ο Κ. Πιερρακάκης ανεβαίνει τέσσερις θέσεις σε σχέση με την μέτρηση της OPINION POLL τον Μάιο, όπου εμφανιζόταν έβδομος με 48.5% και ότι ο Μ.Χρυσοχοίδης εμφανίζεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα, αν και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο επίκεντρο αυστηρών επικρίσεων λόγω του Νομοσχεδίου για τις συγκεντρώσεις.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Κ. Χατζηδάκης που ανεβαίνει τέσσερις θέσεις και είναι πια έκτος με 51.5% , ο Χ. Σταικούρας με 50% , ο Άδωνις Γεωργιάδης με 45.5%, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 45% και η Νίκη Κεραμέως με 45%.

Θεοδωρικάκος και Κικίλιας ξεχωρίζουν και στην σύγκριση με τους προκατόχους τους: Στην περίπτωση σύγκρισης Τάκη Θεοδωρικάκου – Α. Χαρίτση με 56.5% έναντι 17.5% που οδηγεί σε μια διαφορά προτίμησης 39%. Ο Β. Κικίλιας έναντι Α. Ξανθού με 56.5% έναντι 21.5% δηλαδή διαφορά 38.5%.

Από την αξιολόγηση του Κυβερνητικού έργου προκύπτει ότι οι τομείς της υγείας και της αυτοδιοίκησης είναι στα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης με 60.8% και 60% αντίστοιχα. 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr