Δημοσκόπηση – Ιταλία: Ο Κόντε ανεβαίνει ο Σαλβίνι υποχωρεί

by Manifesto

Ο κορωνοϊός προκαλεί σχετική μείωση στα ποσοστά του Σαλβίνι και άνοδο των ποσοστών αποδοχής του πρωθυπουργού Κόντε που αγγίζει το 90%! Αξιοσημείωτο ότι η σύμμαχος του Σαλβίνι στον συνασπισμό των δεξιών κομμάτων, Τζόρτζια Μελόνι, αποσπά ψηφοφόρους από τη Λέγκα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η BiDiMedia η Λέγκα του Σαλβίνι έχασε την τελευταία εβδομάδα 1,1% το οποίο κέρδισαν τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Μελόνι. Αντιθέτως και παρά τους χιλιάδες νεκρούς ο Τζουζέπε Κοντέ κερδίζει την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσότερων ιταλών φθάνοντας σε ποσοστό πάνω από 50%.

Το Δημοκρατικό Κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση Κόντε αυξάνει τα ποσοστά του κατά 0,2% φθάνοντας 21,4%, ενώ κερδισμένο κατά 0,8% εμφανίζεται και ο κυβερνητικός εταίρος, το Κίνημα 5 Αστέρων που συγκεντρώνει το 14,8% των ερωτηθέντων. Στο 27,7% η Λέγκα του Σαλβίνι και σε συνεχή άνοδο το ακροδεξιό κόμμα της Μελόνι με 12,9%. Η Forza Italia του Μπερλουσκόνι και το νέο κόμμα του Ματέο Ρέντσι Italia Viva, χάνουν 0,2 και 0,3% αντίστοιχα, με ποοστά 5,8% και 3,7%.

Ο απόλυτα κερδισμένος της πανδημικής κρίσης που μαστίζει την Ιταλία είναι ο κομματικά άστεγος Κόντε του οποίου η αποδοχή μεταξύ των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος και το Κινήματος 5 Αστέρων φθάνει το 90%. Μεγάλο αποσοστό αποδοχής έχει και μεταξύ των ψηφοφόρων του κεντρώου κόμματος του Ρέντσι.

Στα γραφήματα που ακολουθούν αποτυπώνονται τα ποσοστά των κομμάτων καθώς και τον βαθμό εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων για τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

 

 

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα