Σε ποσοστά που κατέγραφε πριν την τραγωδία των Τεμπών επανέρχεται η ΝΔ με τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγει εκ νέου και να φτάνει στο 5,9% στη δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά η οποία κυκλοφορεί σήμερα.

Η Ν.Δ ανεβάζει τα ποσοστά της σε σχέση με αυτά του Μαρτίου με ρυθμό που έχει αγγίξει αυτά που κατέγραφε πριν την τραγωδία, αυξάνοντας την συσπείρωσή τρείς περίπου εβδομάδες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενώ καταγράφεται και ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων που είχαν μετακινηθεί στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστών χωρίς ποτέ να επιλέξουν μια στροφή προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. εμφανίζει ποσοστό της τάξης του 32,8%, έναντι 31,4% που είχε στις αρχές του Απριλίου και 29,5% που κατέγραφε τον Μάρτιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι

– Εμφανίζει άνοδο 1,4% σε σχέση µε την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας

– Εμφανίζει συνολική άνοδο 3,3% σε σχέση με τον Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας την πλήρη ανάκαμψή της.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό  26,9% από 26,6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο.  Δηλαδή παρουσιάζει μια άνοδο της τάξεως του 1% από την περίοδο που η ΝΔ κατέγραψε τα χαμηλότερα ποσοστά της. Η άνοδος αυτή είναι πολύ αργή και σίγουρα δεν επιτρέπει σε κανέναν να υποστηρίξει πως υπάρχει χρόνος ανατροπής, τουλάχιστον των δημοσκοπικών δεδομένων.

Δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση στις εκλογές της 21ης Απριλίου και επιβεβαιώνει πως η όλη προσπάθεια συνδέεται με την μείωση της διαφοράς ή τουλάχιστον την καταγραφή ποσοστών τέτοιων που δεν θα καταγράφει ήττα που δύσκολα θα μπορεί να διαχειριστεί η ηγεσία της στο δρόμο για τις δεύτερες κάλπες.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μείωση ποσοστών και φτάνει στο 9%. Ποσοστό που αν αποτυπωθεί στην κάλπη ακόμη και με ένα συν 2,5%  δύσκολα πιάνει το ισχυρό ποσοστό που ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης και το οποίο πλέον οριοθετεί μεταξύ 12% – 15%.

Σταθερά είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Ζημιά όμως δείχνει να έχει υποστεί η Ελληνική Λύση εξ αιτίας των εσωκομματικών εξελίξεων και των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αποτέλεσμα να κινείται οριακά πάνω από το ποσοστό εισόδου στη Βουλή.

Τέλος το κόμμα Κασιδιάρη μετριέται και σε αυτή τη δημοσκόπηση ενόψει πάντα των αποφάσεων του Αρείου Πάγου και δείχνει να ξεπερνά το όριο του 3%.