Προβάδισμα της τάξεως του 4,9% δίνει στη ΝΔ η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO καταγράφοντας και αυτή την παγιωμένη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Το 55,6% κρίνει αρνητικά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα μετά το δυστύχημα των Τεμπών επιβεβαιώνοντας την αδυναμία του να αποκομίσει οφέλη από τη φθορά της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στην πρόθεση ψήφου η Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2%, έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 9,2%, ΚΚΕ 6,5%, Ελληνική Λύση 3,4%, Μέρα25 3,1%, Εθνικό Κόμμα 2%, Εθνική Δημιουργία 1%.

 

Η διαφορά φτάνει το 4,9% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το προβάδισμα της ΝΔ αγγίζει το 4,9%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 30,7%.

 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη δημοσκόπηση αυτή συγκεντρώνει ποσοστό 43,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα  που συγκεντρώνει ποσοστό 33,1%. Προκύπτει δηλαδή μια διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού.

Και αυτό τη στιγμή που ουσιαστικά συγκρίνει και επιλέγει μεταξύ δύο πολιτικών που έχουν ο ένας περάσει από αυτή τη θέση πριν από σχεδόν 4 χρόνια και ο άλλος βρίσκεται σε αυτή σήμερα έχοντας κληθεί να διαχειριστεί σειρά μεγάλων κρίσεων.

Το 40,6% κρίνει θετική την στάση του πρωθυπουργού μετά το δυστύχημα στα Τέμπη έναντι 58,3% που την κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Αντιστοίχως θετικά κρίνει τη στάση του Αλέξη Τσίπρα το 36,4% και αρνητικά το 55,1%.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο αρχηγός κόμματος, μεταξύ αυτών που βρίσκονται στη Βουλή, για τον οποίο οι πολίτες έχουν την θετικότερη άποψη συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξεως του 43,3%