Δημοσκόπηση Alco για το Open: Κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει το 87%

1042

Ενδιαφέροντα στοιχεία είχε η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το OPEN αναφορικά με την άρση των μέτρων, το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επόμενη ημέρα στην οικονομία.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 87% του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας, καθώς, επί της ουσίας, δεν εμπιστεύεται άλλη πολιτική δύναμη. Για το λόγο αυτό δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές ώστε να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της και μάλιστα σε ότι αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το 75% είναι εξαιρετικά ικανοποιημένο από τις ενέργειές του. 

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17,5 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 5,9% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, στο 3,8% η Ελληνική Λύση, στο 2,2% το ΜέΡΑ25. Στο 2,4% η Χρυσή Αυγή.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 37,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, το ΚΙΝΑΛ 5,5%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 2%.

Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές

Το 87% λέει όχι σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 4% τις θεωρεί επιβεβλημένες. Αντίστοιχα το 67% εκτιμά πως δεν θα γίνουν και το 16% πως θα γίνουν. Το 49% εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% κανέναν και το 20% τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Πέρα από το 75%  που είναι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένο με τις ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε υψηλά επίπεδα κινούνται και τα υπόλοιπα στελέχη που ανέλαβαν να σηκώσουν τον κύριο όγκο της αντιμετώπισης της πανδημίας. Συγκεκριμένα, το 67% είναι ικανοποιημένο με τις επιδόσεις του Β. Κικίλια και το 64% με τις επιδόσεις του Νίκου Χαρδαλιά. Το 79% εκτιμά πως η ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι επαρκής και έγκυρη, ενώ το 13% απαντά πως δεν είναι.

Το 37% είναι ικανοποιημένο με την αντιπολιτευτική στάση του Αλέξη Τσίπρα τον καιρό της πανδημίας και το 42% δεν είναι ικανοποιημένο.

Τι λένε για το άνοιγμα των σχολείων και την άρση μέτρων

Το 60% διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων και ζητεί διεξαγωγή μόνο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Επιπλέον, το 73% λέει να μην ανοίξουν καθόλου τα Δημοτικά και το 13% θέλει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Το 84% θεωρεί πετυχημένους τους κυβερνητικούς χειρισμούς αναφορικά με την πανδημία. Και το 15% τους θεωρεί αποτυχημένους.

Το 60% εκτιμά πως ο ρυθμός άρσης των μέτρων είναι αυτός που πρέπει, το 24% είναι πιο γρήγορος από αυτόν που πρέπει και το 10% ότι είναι πιο αργός από αυτό που πρέπει.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr