Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Είκοσι αναπηρικά αμαξίδια σε κατοίκους με κινητικά προβλήματα

13
Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Είκοσι αναπηρικά αμαξίδια σε κατοίκους με κινητικά προβλήματα tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Είκοσι αναπηρικά αμαξίδια, ηλεκτροκίνητα και χειροκίνητα παραχωρεί δωρεάν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου  σε δημότες και κατοίκους με κινητικά προβλήματα.

Η παράδοση των αναπηρικών αμαξιδίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη Ιουλίου στις 12.30 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου «Βούλα Πατουλίδου» (ΔΑΚ Ευόσμου, οδός Γοργοποτάμου & Εθν. Αντιστάσεως), στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων των ωφελουμένων από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, θα παραχωρηθούν δωρεάν σε πολίτες (δημότες και κατοίκους του δήμου) που πληρούν τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, είκοσι σύγχρονα ηλεκτροκίνητα και χειροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια (δεκατρία ηλεκτροκίνητα αμαξίδια και επτά αμαξίδια απλού τύπου).

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και στην ενίσχυση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας τους.

«Υλοποιούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη σημαντική αυτή κοινωνική πρωτοβουλία, στέλνοντας ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα ότι είμαστε εδώ, ότι είμαστε στο πλευρό τους. Στόχος μας να συμβάλουμε έμπρακτα στη βελτίωση της καθημερινότητας τους, προασπίζοντας το θεμελιώδες δικαίωμα της απρόσκοπτης κυκλοφορίας και της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνία, ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορέσουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή», δήλωσε ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας