Προτεραιότητα στη χαρά των παιδιών τις μέρες του Πάσχα δίνει και φέτος ο Δήμος Αθηναίων. Με στόχο να μη στερηθεί κανένα παιδί το πασχαλινό δώρο, ήδη από τις αρχές Απριλίου το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών ξεκίνησε μια μεγάλη δράση διανομής πασχαλινών ειδών σε παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και λαμβάνουν στήριξη μέσα από τα προγράμματα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Η διανομή βρίσκεται σε εξέλιξη και τα δώρα τα οποία προορίζονται για βρέφη, παιδιά και εφήβους περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- λούτρινα ζωάκια, κλασικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, επιτραπέζια, βιβλία, παζλ, μεταλλικά αυτοκίνητα, τουβλάκια και τσάντες.

Στη δράση συμμετέχουν εθελοντές του Κ.Υ.Α.Δ.Α., οι οποίοι διέθεσαν τον χρόνο τους για να τυλίξουν περισσότερα από 2.000 δώρα -προσφορά εταιρειών και συλλόγων.

Παράλληλα, τα πακέτα τροφίμων που διανέμονται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, εμπλουτίζονται αυτήν την περίοδο με πασχαλινά προϊόντα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ευάλωτων νοικοκυριών για τις ημέρες του Πάσχα.

«Και φέτος, στηρίζουμε έμπρακτα τις οικογένειες του ΚΥΑΔΑ, προσπαθώντας να μη λείψει τίποτα από το πασχαλινό τραπέζι τους, αλλά ούτε και το χαμόγελο του δώρου από τα παιδιά. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς -συλλόγους και εταιρείες- για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια του δήμου, καθώς και τους εθελοντές του ΚΥΑΔΑ για τη σημαντική προσφορά τους. Όλες κι όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη θετική διαφορά στις γιορτές των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδικά για τους άστεγους συμπολίτες μας, χθες Μεγάλη Τετάρτη, διανεμήθηκαν σε όλους τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων πασχαλινά δώρα με προϊόντα καλλωπισμού για γυναίκες και άνδρες, τα οποία ετοίμασαν οι εθελοντές του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών. Επίσης, λαμπάδες, τσουρέκια και πασχαλινά κουλούρια περιείχαν τα δώρα που παρέλαβαν τη Μεγάλη Τρίτη, οι άστεγοι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στην Εστία των Αθηνών.

Ενα εορταστικό τραπέζι για όλους τους άστεγους συμπολίτες μας «στρώνει» την Κυριακή του Πάσχα το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Στο μεγάλο ανοιχτό γεύμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, έχουν προσκληθεί όλοι όσοι φιλοξενούνται στις δομές της πόλης, καθώς και συμπολίτες μας που εξακολουθούν να ζουν στους δρόμους της Αθήνας.

Το τραπέζι θα πλαισιωθεί από παραδοσιακό γλέντι, που διοργανώνει ο δήμος, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας του σολίστ του μπουζουκιού, Σπύρου Πολυκανδριώτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν γιορτινά εδέσματα, πασχαλινά τσουρέκια και κόκκινα αυγά, τα οποία αποτελούν προσφορά χορηγών.

Επίσης και φέτος -το Μ. Σάββατο- ο Δήμος Αθηναίων μέσω του ΚΥΑΔΑ θα μοιράσει εορταστικά γεύματα με μαγειρίτσα σε όλες τις δομές φιλοξενίας, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο, ενώ ο ίδιος προγραμματισμός ισχύει και για τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σημειώνεται, ότι η διοργάνωση του Πασχαλινού γεύματος υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καθώς και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου.