Η Αθήνα “ζεσταίνει” τις μηχανές της για να υποδεχθεί και φέτος τα εκατομμύρια των επισκεπτών της, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το 9o Travel Trade Athens 2023, η κορυφαία ετήσια επαγγελματική διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων με στόχο την δυναμική προβολή της Αθήνας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, επιστρέφει στις 24 & 25 Απριλίου 2023.

Η διοργάνωση-θεσμός του ελληνικού τουριστικού κλάδου υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (This is Athens-Convention & Visitors Bureau), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Ευρώπης (European Tourism Association – ETOA).

Το Travel Trade Athens φέρνει κάθε χρόνο την Αθήνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής και διεθνούς επαγγελματικής τουριστικής αγοράς για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και για τα κλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς είναι η πρώτη χρονιά χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας να επισκιάζουν την τουριστική κίνηση.

Η διοργάνωση αποτελεί κύριο σημείο συνάντησης για Έλληνες και ξένους επαγγελματίες Τουρισμού. Από την έναρξή του το 2013, το Travel Trade Athens έχει υποδεχθεί πάνω από 600 hosted buyers από 35 χώρες του κόσμου και έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 18.000 B2B συναντήσεις. Το 9o Travel Trade Athens 2023 πρόκειται να φιλοξενήσει στην Αθήνα 70 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων και διακεκριμένους δημοσιογράφους του κλάδου, κυρίως από την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.

Σήμερα, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την όλη προσπάθεια ως μια “τεράστια ευκαιρία για όλους, διότι μάς δίνει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μαζί να πετύχουμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.” Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση, η οποία φιλοξενεί 70 εκπροσώπους τουριστικών φορέων από τις κύριες αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας και 100 Αθηναικές επιχειρήσεις.

” Εχουμε πολλούς λόγους να είμαστε χαρούμενοι για την εξέλιξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης για να προσθέσει ότι η Αθήνα για πρώτη φορά καλωσορίζει τόσες πολλές επενδύσεις στην ιστορία της.

Νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικά αισιόδοξο για τα επόμενα χρόνια, όμως ταυτόχρονα αυτό γεννάει και μία επιπλέον υποχρέωση για όλους εμάς στο Δήμο Αθηναίων, γιατί η Αθήνα είναι αυτή τη στιγμή μια πόλη σε μετάβαση. Έχει αλλάξει πάρα πολύ από το 2019, αλλάζουν οι προκλήσεις, τα προβλήματα, τα “θέλω ” και οι προοπτικές της πόλης . Και το ζητούμενο για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι να μπορέσει να ακολουθήσει αυτό το ρυθμό. και γιατί όχι να προηγηθεί. Πλέον η Αθήνα μπορεί να είναι υπερήφανη όχι μόνο για το αρχαίο της μεγαλείο αλλά και για τον εαυτό της ως ένας σύγχρονος προορισμός, ως μία συγχρονη μητρόπολη” σημείωσε ο κ Μπακογιάννης.

“Είμαστε ευτυχείς που διανύουμε την πρώτη χρονιά χωρίς τους περιορισμους της πανδημίας”, τόνισε ο Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης και πρόσθεσε: ” Η επιθυμία του κόσμου μετά τη πανδημία να ταξιδέψει και σε αστικούς προορισμόυς είναι ιδιαιτερα εντονη. Για εμάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι πάρα πολύ σημαντικό εκτός από ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Αθήνα να είναι και ενας κορυφαίος βιώσιμος προορισμός τόσο για τους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες της.Είμαστε ίσως το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που παράγει το 66% της ενέργειάς του από καθαρές πηγές μέσα στο αεροδρόμιο και μέχρι το 2025 θα έχουμε καλύψε το 100% των αναγκών μας”, ανέφερε ο κ. Παράσχης.

Την αψογη συνεργασία του τόσο με το Δήμο Αθηναίων όσο και με το Αεροδρόμιο Αθηνών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της AEGEAN Ευτύχιος Βασιλάκης τονίζοντας, ότι ” όλοι επενδύουμε στην Αθήνα. Η AEGEAN επενδύει και αυτή”, και σημείωσε ότι “Φέτος η Αθήνα – όπως και η Θεσσαλονίκη – θα περάσει τα νούμερα του 2019 και όλοι είμαστε εδώ για να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο”.

“Επιθυμούμε να συνεργαζόμαστε με προορισμούς” όπως η Αθήνα επισήμανε ο ΓΓ του ΕΤΟΑ Tim Fairhurst, τονίζοντας, ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κομμάτι μιας εύρωστης οικονομίας ενώ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να γίνονταιπροσπάθειες τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Να θυμίσουμε ότι για την αποτελεσματική προσπάθειά του, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (This is Athens – CVB) βραβεύτηκε με τον τίτλο του Καλύτερου Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών της Ευρώπης για το 2022 (Europe’s Leading City Tourist Board) στα World Travel Awards.