Οι κακές γλώσσες επιμένουν να λένε πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχει ηγετικές φιλοδοξίες. Σιγά μην αφήσει κάποιον ή κάποια να μπει μπροστά του, μας τονίζουν. Οπως και να έχει, ο ίδιος πάντα εκεί ήταν. Εξαρχής. Ανευ απουσιών. Και έχει πάντα μια δήλωση έτοιμη για τα τεκταινόμενα. Ετσι και με τον Αλέξη Γεωργούλη.

 

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ

 

Σιγά μην άφηνε την ευκαιρία ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέγας διεθνιστής Δημήτρης Παπαδημούλης, του οποίου η πολύ σκληρή κόντρα με ΣΥΡΙΖΑίο συνάδελφό του φαίνεται πως βρίσκεται σε ύφεση.

Και βγήκε και δήλωσε πως «καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών Αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη».

Λίγη ώρα πριν, λοιπόν, τα έμαθε. Και φυσικά δεν πρόλαβε να μας τα πει. Το άφησε αυτό στη Ρομπέρτα Μέτσολα. Πάντως (νομίζει πως) ξεκαθάρισε τα πάντα: «Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη».

 

«Εν οίδα ότι ουδέν οίδα»

Ολα κι όλα, τον είχε ρωτήσει τον ηθοποιό και συνάδελφό του το 2022, όταν άρχισαν να ακούγονται κάτι περίεργα. Και κατήγγειλε μια επιχείρηση όξυνσης των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το ΠΑΣΟΚ και κάλεσε άπαντες να κινηθούν «πέρα από την ελληνική μικροπολιτική». ΟΚ. Αυτό ήταν, περίπου όλα λύθηκαν κι εμείς ησυχάσαμε.

Και για την υπόθεση της Εύας Καϊλή πάντως δήλωσε πως «η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωομάδα της Αριστεράς τα είχαμε καταγγείλει έγκαιρα και δυνατά. Και για το Κατάρ και για την πρωτοφανή δήλωση και στάση της Καϊλή. Ολα στο φως! Μηδενική ανοχή στη διαφθορά!»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο «πόθεν έσχες» του 2021 δήλωσε 32 ακίνητα. Το καλοκαίρι του 2020 δήλωσε, έπειτα από δημοσιεύματα για την απόκτηση και άλλων διαμερισμάτων το 2019, πως θα δώσει τα κέρδη σε δράσεις υπέρ προσφύγων/μεταναστών.

«Μετά και τη σαφή δέσμευσή του ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν», δήλωσε τότε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτηση για την περιουσία του ενόχλησε πάντως τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μίλησε για «ενορχηστρωμένη επίθεση από τη Ν.Δ. σε συνεργασία με μεγαλοδημοσιογράφους».

Οταν τον βλέπουμε πάντως τον αριστερό ευρωβουλευτή, μας θυμίζει τον σούπερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος, όταν του είπαν κάποτε κάποιοι να πάει σπίτι του, τους ρώτησε σε ποιο απ’ όλα. Εμείς θα του λέγαμε του καβαλιέρε να πάει σε αυτό στη Σαρδηνία. Αλλά πάμε παρακάτω.

 

Μέγας χορηγός της Κεντροδεξιάς

Ο αριστερός πολιτικός, ο οποίος έχει κατά καιρούς προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων στη χώρα όπου καμιά φορά οι δεξιοί είναι φτωχοί και οι αριστεροί εύποροι, κάνει πάντα το διεθνιστικό καθήκον του. Ολα κι όλα, εδώ δεν χωρούν υποχωρητικότητες, οι συνιστώσες βλέπουν και ακούν και ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός δεν μπορεί να περιμένει. Και αυτός μάλλον περιλαμβάνει ανοικτά σύνορα ή κάτι ανάλογο σε στιλ γενικευμένης «αλληλεγγύης».

Πάντως δεν περιλαμβάνει τον φράχτη στον Εβρο. «Ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητεί να μη χρηματοδοτεί η Ε.Ε. την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά της σύνορα», κατήγγειλε η Ν.Δ. Μεταξύ μας, με την υπόθεση του φράχτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον αποφάσισε να δώσει μια μεγάλη πάσα στη Ν.Δ., να τη βοηθήσει να συσπειρώσει το συντηρητικό ακροατήριά της και να εκμηδενίσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις ακριτικές –και όχι μόνο– περιοχές.

Πρέπει, λοιπόν, ο κατά τη Ν.Δ. «βαρόνος του real estate», Δημήτρης Παπαδημούλης, να ανακηρυχθεί μέγας χορηγός της ελληνικής Κεντροδεξιάς, το κόμμα-εκφραστής της οποίας σε ανακοίνωσή του τον πίκαρε λέγοντας «ελπίζουμε τουλάχιστον, έστω κρυφά, να μας ευχαριστεί που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ».

Η αλήθεια είναι ότι η «παπαδημουλειάδα» είναι συχνή στον Τύπο, μιας και ο αριστερός ευρωβουλευτής δίνει αφορμές. Τα έβαλε το 2017 και με τον ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, όταν εκείνος είπε ότι «όσο έχουμε παρελάσεις, η σημαία πρέπει να παραδίδεται στον καλύτερο», προσθέτοντας πως «αν κάνουμε κλήρωση, κλείνουμε τα μάτια σε όλα αυτά που πετυχαίνουν καθημερινά τα παιδιά μας».

Ο αριστερός ευρωβουλευτής επιτέθηκε στον Βορειοηπειρώτη πρωταθλητή, αποκαλώντας τον «πολιτικό εξόριστο» και «και βουβό ως βουλευτή». Θυμηθείτε ποιοι κατά καιρούς τα έχουν βάλει με τον Πύρρο Δήμα. Ουπς, θα κατηγορηθούμε ότι είμαστε θιασώτες της θεωρίας των δύο άκρων!

Όπως και να έχει πάντως, η γνώμη μας είναι πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης κινείται μακράν της λογικής του μέσου Ελληνα πολίτη.