Απειλές μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου δέχονται τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του, κατήγγειλε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος μάλιστα έλαβε πρόσφατα ένα τέτοιου περιεχομένου μήνυμα στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε στον ΑΝΤ1 ότι τα παιδιά του αναγκαστικά πηγαίνουν στο σχολείο τους με αστυνομική συνοδεία τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχουν, είπε, απειλές και κατάρες για τον ίδιο και τα παιδιά του, ως αποτέλεσμα διαστρέβλωσης αναφορών του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη. «Στα Τέμπη σκοτώθηκαν νέα παιδιά και κάποια κυρίαρχα κέντρα θέλουν να συνδυάσουν "παιδιά με παιδιά". Αλλά ως εδώ! Χτυπήστε εμένα, όχι τα παιδιά μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αρνήθηκε απόλυτα και κατηγορηματικά πως στη βάση διαφωνίας με εκπαιδευτικό που διδάσκει την κόρη του, μεταχειρίστηκε τη φράση «θα σε τελειώσω» απαιτώντας απόλυση. Παραδέχθηκε ότι διαφώνησε με εκπαιδευτικό διερωτώμενος: «Δεν έχω το δικαίωμα να συζητώ με τους εκπαιδευτικούς της κόρης μου ρωτώντας για την πρόοδό της;». Σημείωσε, ωστόσο, ότι ουδέποτε απείλησε, ούτε προσέβαλε, ούτε και ζήτησε την απόλυση κανενός και τόνισε ότι «το "μοίρασμα" κυρώσεων σε εκπαιδευτικούς λόγω διαφωνίας σχετικά με το παιδί» είναι κάτι που δεν προσιδιάζει στον αξιακό του κώδικα. Απέδωσε τις σχετικές φημολογίες σε αντιπαλότητες στο πλαίσιο της Προεδρίας του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

«Η κόρη μου συνεχίζει να κάνει μάθημα με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό. Αν είχα πειστεί ότι δεν θα έπρεπε να διδάσκει σε βαθμό ρήξης μαζί του, θα την άφηνα να πηγαίνει στο μάθημά του;» ανέφερε ο βουλευτής και υπογράμμισε ότι έχει στείλει σχετική επιστολή στο σχολείο από τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υποστεί την παραμικρή κύρωση ο μαθηματικός, λόγω του «επεισοδίου» μεταξύ τους.