Η αντιπαράθεση μεταξύ του Δημήτρη Καιρίδη και του Χάρη Δούκα κλιμακώθηκε μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και την έντονη απάντηση του δημάρχου Αθηναίων.
Σκληρή κριτική Καιρίδη στον δήμαρχο Αθηναίων
Έντονη πολιτική σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στον Δημήτρη Καιρίδη και τον Χάρη Δούκα, μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού της ΝΔ σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του στον ΑΝΤ1 και το Action 24, όπου άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή της Αθήνας και στον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ στηρίζει πολιτικά τον δήμαρχο.
Ο κ. Καιρίδης χαρακτήρισε τον κ. Δούκα «αποτυχημένο δήμαρχο», υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει να ακολουθεί πολιτικά ένα πρόσωπο που, όπως σημείωσε, στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών είχε συγκεντρώσει μόλις 14%. Παράλληλα, απέδωσε την εκλογή του δημάρχου σε ειδικές πολιτικές συνθήκες και συγκυρίες της συγκεκριμένης αναμέτρησης.
«Στο ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει έναν αποτυχημένο δήμαρχο Αθηνών και σέρνονται πίσω από την ουρά του. Έναν δήμαρχο Αθηνών που ως υποψήφιος πήρε 14%, για να μην τα ξεχνάμε αυτά, και μέσα από τη συγκυρία βρέθηκε σε αυτό το πόστο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε την κριτική του, υποστηρίζοντας ότι ο δήμαρχος θα έπρεπε να επικεντρώνεται περισσότερο στα προβλήματα της πόλης. Όπως σημείωσε, το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζει σοβαρά ζητήματα καθημερινότητας και εικόνας, ενώ κατηγόρησε τον κ. Δούκα ότι επιλέγει την πολιτική αντιπαράθεση αντί της ενασχόλησης με τα δημοτικά ζητήματα.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τον δήμαρχο «πολιτικό περιθώριο» και «τίποτα», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Η απάντηση Δούκα και οι αιχμές για «εκφασισμό»
Η απάντηση του Χάρη Δούκα ήρθε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έκανε λόγο για ακραίους χαρακτηρισμούς και επιχείρηση πολιτικής στοχοποίησής του.
Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι όσοι διαφωνούν πολιτικά με την κυβέρνηση παρουσιάζονται ως «αποτυχημένοι», «περιθώριο» και «τίποτα», κάνοντας λόγο για «εκφασισμό της πολιτικής ζωής» από τους «άριστους» της κυβέρνησης. Παράλληλα, άφησε αιχμές περί «διατεταγμένης υπηρεσίας» πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται.
Αναφερόμενος στη δημοτική αρχή, ο κ. Δούκας υποστήριξε ότι η Αθήνα ακολουθεί πλέον διαφορετική πορεία, υπογραμμίζοντας πως έχουν μείνει πίσω επιλογές της προηγούμενης διοίκησης, όπως ο Μεγάλος Περίπατος και οι παρεμβάσεις στη Βασιλίσσης Όλγας. Όπως ανέφερε, η πόλη «αλλάζει σελίδα» μέσα από τα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιεί η σημερινή δημοτική αρχή.
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει τη διαρκώς αυξανόμενη πολιτική ένταση μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, με τον Δημήτρη Καιρίδη να επιμένει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να κριθεί πρωτίστως από το έργο του στην πόλη και όχι από την κεντρική πολιτική αντιπαράθεση.