Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η προκλητική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑίου Μηταφίδη ο οποίος ζητά α λα καρτ σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, βάλλοντας κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μηταφίδης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για το μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα» και ότι «δεν μπορεί να δεχτεί την άποψη ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα. Εκφράζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση οι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία απόψεις Μηταφίδη που ακούστηκαν δημόσια σε επίσημη κομματική εκδήλωση; Υιοθετεί ο κ.Τσίπρας τον α λα καρτ σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της; Αυτή είναι η άποψή τους για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου;» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου καταγράφηκαν οι προθέσεις για απεργίες και νέα προσφυγή με στόχο να (ξανά)μπλοκάρει το έργο κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, απέδειξε την κυρίαρχη αντίληψη στους κόλπους του κόμματος για τους νόμους και τη Δημοκρατία. “Φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Αυτή είναι η αντίληψή τους για τους νόμους και τη Δημοκρατία. Μηταφίδης σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό Θεσσαλονίκης: Φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα. Δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ”, σχολιάζει η Ομάδα Αλήθειας.