Δήλωση-σοκ από Δρίτσα: Κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν! (Ηχητικό)

by MANIFESTO

Δήλωση σοκ από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος έκανε το άλμα και από την στήριξη του αρχιδολοφόνου Κουφοντίνα πέρασε πια στο ξέπλυμα της τρομοκρατίας.

«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Κανάλι-1 του Πειραιά και παρά την ευκαιρία που του έδωσε η δημοσιογράφος – η οποία δήλωσε σοκαρισμένη- να ανακαλέσει εκείνος επέμεινε στην άποψη του.

Μάλιστα σχεδόν προειδοποίησε πως η υπόθεση Κουφοντίνα «θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται» ευθύνη που επιχείρησε να φορτώσει στην κυβέρνηση επειδή πολύ απλά εφαρμόζει τον νόμο και δεν συνδιαλέγεται με καταδικασθέντες δολοφόνους.

«Για κάποιους λόγους τους οποίους ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της «17 Νοέμβρη», είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο -αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός- ανήκαν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση. Αλλά δεν πρόκειται γι αυτό. Πρόκειται για μια πολιτική παράταξη, μια Πολιτεία, μια κυβέρνηση, ένα κράτος που δεν μπορεί να δρα εκδικητικά. Και εδώ δρα εκδικητικά και παράνομα….για να μην συζητάμε άλλα καίρια ζητήματα της περιόδου για τα οποία έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση για την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων», είπε ο κ. Δρίτσας.

Ο Θοδωρής Δρίτσας και οι όμοιοι του που δεν τρομοκρατήθηκαν από την τρομοκρατία, ας ρωτήσουν την μάνα του Θάνου Αξαρλιάν αν εκείνη τρομοκρατήθηκε και όλους όσοι ένιωσαν την καυτή ανάσα των δολοφόνων.  Και ας απαντήσουν επί της ουσίας αν εν τέλει είναι υπέρ της θανατικής ποινής: οι τρομοκράτες αποφάσιζαν με συνοπτικές διαδικασίες και επέβαλλαν τον θάνατο.

«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.
Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα» απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα