Μέχρι και τις 31 Ιουλίου δίνεται παράταση για την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9 που αφορούν τα στοιχεία ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων, όπως και νομικών οντοτήτων, ιδιοκτητών ακινήτων για το έτος 2023, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, η μετάθεση της ημερομηνίας για την προθεσμία υποβολής αποφασίστηκε από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Ο λόγος που μετατέθηκε η ημερομηνία για την προθεσμία υποβολής αποσκοπεί στη διευκόλυνση των φορολογούμενων ώστε να μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Συν τοις άλλοις, ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των συγκεκριμένων δηλώσεων.

Η παράταση θα αφορά τους φορολογούμενους που διαπίστωσαν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους στον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ. Μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα πρέπει να εξοφληθεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, όχι μικρότερες των 10 ευρώ, μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2024