Απολύτως αναξιόπιστος αποδείχθηκε ο μάρτυρας κατηγορίας Δημήτρης Καλαμπαλίκης ο οποίος κατέθεσε στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο μάρτυρας δεν κατάφερε να απαντήσει σε καμία ερώτηση των συνήγορων των κατηγορουμένων αλλά και της Έδρας πέφτοντας σε συνεχείς αντιφάσεις. .

Ο Δημήτρης Καλαμπαλίκης, ενώ κατέθεσε ότι στα τέλη του 2014 ή αρχές του 2015 πήγε ο ίδιος τα πρακτικά στην τότε διευθύνουσα σύμβουλο του ΙΦΕΤ Ελένη Τσαγκάρη -η οποία, όπως είπε, τα νόθευσε- δεν μπόρεσε να απαντήσει πώς είναι δυνατόν να νοθεύτηκαν τότε ενώ ακριβή αποσπάσματα των ιδίων αποφάσεων έχει εκδώσει ο ίδιος με το ίδιο περιεχόμενο πριν το 2012 με την υπογραφή του και σφραγίδα του Οργανισμού που καταστράφηκε και άλλαξε για το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2012.

Επιπλέον ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί κατέθεσε κάτι τέτοιο μόλις το 2018, ενώ το 2017 ο ίδιος θεώρησε με την υπογραφή του τα πρακτικά ως γνήσια και τα έστειλε στο υπουργείο Υγείας, στους επιθεωρητές και τον εισαγγελέα στα πλαίσια του ελέγχου που ξεκίνησε για τις 22 προσλήψεις. 

Ο μάρτυρας δεν απάντησε πως είναι δυνατόν η κ. Τσαγκάρη που έλειπε από το ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2010 έως και τέλη 2015, καθώς ήταν διευθύνουσα δύμβουλος σε άλλον οργανισμό, πρώτον να νόθευσε τα πρακτικά στα τέλη του 2014 ή τις αρχές του 2015, ενώ ο έλεγχος για την υπόθεση άρχισε το 2017. Ούτε απάντησε πώς γίνεται ο ίδιος ενώ ομολόγησε συμμετοχή στην πράξη αυτή της υπεξαγωγής και νόθευσης να παρέμεινε υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ το 2018 απολύθηκαν όλοι αυτοί που ο ίδιος κατηγόρησε (Τσαγκάρη, Πουλής, Θεοφιλάτου, Πολύζου).