Δίκη Χρυσής Αυγής: Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί

by news

Στις 11 το πρωί σήμερα αναμένεται να ανέβει η έδρα του δικαστηρίου προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση.

Η διαδικασία πιθανότατα θα ξεκινήσει με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα και την απόφαση για το δολοφόνο του, Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και τους 16 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται σε αυτή την υπόθεση.

Θα ακολουθήσει η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών και την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, όπου βασικός κατηγορούμενος είναι ο πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής.

Στη συνέχεια το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για την εγκληματική οργάνωση. Κατηγορούμενοι είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής, ο Νίκος Μίχος, ο Κωνσαντίνος Μπαρμπαρούσης, η Ελένη Ζαρούλια και τα άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης θα λάβουν το λόγο οι δικηγόροι υπεράσπισης, οι οποίοι θα ζητήσουν ελαφρυντικά για όσους κατηγορούμενους έχουν καταδικαστεί από το δικαστήριο.

Στη συνέχεια αναμένεται η πρόταση της Εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών, την απόφαση του δικαστηρίου και μετά το δικαστήριο θα αρχίσει να εξετάζει το ζήτημα των ποινών.

Πρόκειται για μια μακρά διαδικασία και εξαρτάται από τον αριθμό των καταδικασθέντων.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα