Η νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία των ντελίβερι, κούριερ και εξωτερικών συνεργατών γραφείων που ανακοινώθηκε χθες αποδεικνύει, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με έναν ακόμη τρόπο το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές τους συνθήκες.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε από τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη ενισχύεται σημαντικά το πλέγμα προστασίας των εργαζομένων στη διανομή (delivery).

Οι διανομείς αντιμετωπίζουν καθημερινά αυξημένους κινδύνους λόγω της συνεχής έκθεσής τους στους κινδύνους που κρύβει η κυκλοφορία στους δρόμους. Με τη ρύθμιση η κυβέρνηση θεσπίζει κανόνες για την αύξηση της ασφάλειας και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους. Η ρύθμιση αφορά στην ορθή συντήρηση των οχημάτων και ορίζει τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές των μέσων ατομικής προστασίας που οφείλει να παρέχει ο εκάστοτε εργοδότης στους διανομείς που απασχολεί, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση, σημειώνουν πηγές της ΝΔ, θα συνεχίζει με σχέδιο, αποφασιστικότητα και ταχύτητα. Στο ζήτημα της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων δεν χωρούν αναβολές και παρελκυστικές λογικές. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας, διασφαλίζουμε την ουσιαστική και συνεπή εφαρμογή όλων όσων προβλέπει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.