Στη σημαντική μεταρρύθμιση της Δικαστικής Αστυνομίας και στα ζητήματα που θα αντιμετωπίζονται με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο αναφέρεται με δήλωσή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Συγκεκριμένα ο Κ Τσιάρας αναφέρει: «Η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας που αποτελεί πραγματικότητα στις περισσότερες προηγμένες δυτικές χώρες σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και για τη χωρα μας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης ως θεσμού και στην επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της.

Ενα όραμα δεκαετιών που εμπνεύστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ένα πάγιο αίτημα δικαστών εισαγγελέων αλλά και δικηγόρων υλοποιείται επί διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Δικαστήρια όλης της χώρας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική μεταρρύθμιση που βρίσκεται στην τελική ευθεία της ψήφισής της από τη Βουλή των Ελλήνων και η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση και υποβοήθηση του έργου δικαστών και εισαγγελέων με επιστήμονες και πραγματογνώμονες οι οποίοι θα παρέχουν με υπευθυνότητα τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε εκκρεμείς σύνθετες υποθέσεις. Περαιτέρω με την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας αναμένεται να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των ανεκτέλεστων δικαστικών αποφάσεων γεγονός που συνεπάγεται την αύξηση αντίστοιχων εσόδων του Δημοσίου με σημαντικά ποσά αλλά και να εμπεδωθεί η ασφάλεια στα δικαστικά καταστήματα αποδεσμεύοντας παράλληλα προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ».

Ο αριθμός των στελεχών που πρόκειται να προσληφθούν άμεσα και ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ΝΕΩΝ θα ανέλθει μόνο για αυτή την πρώτη περίοδο σε 600 άτομα για το ένστολο τμήμα και άλλα 100 άτομα για το πολιτικό τμήμα.