Δικαιώθηκε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου παραθέτει και τη σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία «δεν προκύπτει μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας λόγω συνάψεως συμβάσεων με το δημόσιο, εκμεταλλευόμενη το αξίωμα του μετόχου της Θεμιστοκλή Χειμάρα, δηλαδή το αξίωμα του βουλευτή».

Ο Θέμης Χειμάρας επισημαίνει στην ανάρτησή του ότι «μετά από εξονυχιστική έρευνα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ολοκληρώθηκε και τυπικά ο έλεγχος της υπόθεσής μου. Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι κατηγορίες εναντίον μου ήταν αβάσιμες και κατασκευασμένες. Κανένα στοιχείο δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των συκοφαντών μου, μετά τον εξαντλητικό έλεγχο της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, στα πλαίσια της εκτέλεσης δύο Εισαγγελικών Παραγγελιών, του Οικονομικού Εισαγγελέα και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, με ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής».

Σύμφωνα με την απόφασή του το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, την οποία παραθέτει ο κ. Χειμάρας, έκρινε αμετάκλητα να μην αποδοθεί κατηγορία, αναφέροντας: «Η ασυμβίβαστη ιδιότητα δεν είναι πράξη με την οποία παραβιάζεται καθήκον που συνδέεται με την άσκηση της δραστηριότητας του Βουλευτή, δηλαδή καθηκόντων που άπτονται του κοινοβουλευτικού έργου. Δεν υφίστανται ενδείξεις παραπλάνησης του Ελληνικού Δημοσίου και βλάβης της περιουσίας του. Δεν προκύπτει επηρεασμός των εκπροσώπων των δημόσιων φορέων με στόχο την αποκόμιση επιπλέον επιχειρηματικών ωφελημάτων».

Όπως επισημαίνει ο κ. Χειμάρας οι κακόβουλες επιθέσεις «δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης της ακεραιότητάς μου» και προσθέτει ότι: «Η δικαστική έρευνα κατέρριψε κάθε συκοφαντία εναντίον μου και απέδειξε περίτρανα ότι οι ενέργειές τους δεν είχαν άλλο σκοπό, παρά να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να με βλάψουν πολιτικά».

Και καταλήγει λέγοντας: «Η αλήθεια πάντοτε νικάει!».