Δικαίωση Κουρτάκη: “Εξυβριστικά τα όσα έλεγε για εμένα ο Τζανακόπουλος”

by news

Υβριστικά χαρακτηρίζει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τα όσα είχε αναφέρει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με την ιδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη.

Φανερά δικαιωμένος ο κ. Κουρτάκης με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter σχολίασε: «Μετά τον υβριστή Καμμένο, με απόφαση της Δικαιοσύνης χαρακτηρίζονται εξυβριστικά τα όσα έλεγε για μένα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αυτός ο τύπος δίκαζε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος όποιον δεν υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Αλέξη Τσίπρα. Και μόλις ξεκινήσαμε…».

Ο εκδότης των Παραπολιτικών είχε καταθέσει αγωγή κατά του κ. Τζανακόπουλου, η οποία εκδικάστηκε σήμερα, με το δικαστήριο να τον δικαιώνει και να επισημαίνει ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος με τον τρόπο που επέλεξε τότε να εκφραστεί, προσέβαλε την τιμή του Γιάννη Κουρτάκη.

Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται: «Από το περιεχόμενο των ανωτέρων δηλώσεων του εναγόμενου προκύπτει η πρόθεση αυτού να προσβάλει την προσωπικότητα του ενάγοντος και συγκεκριμένα να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του ως ατόμου και ως επαγγελματία, αφού στις δηλώσεις του αυτές διαλαμβάνονται φράσεις και λέξεις, οι οποίες κατά το αντικειμενικό τους νόημα είναι καταφρονητικές και υποτιμητικές για το πρόσωπο του ενάγοντος».

Ειδική αναφορά κάνει το Πολυμελές Πρωτοδικείου στη φράση του κ. Τζανακόπουλου με την οποία περιγράφει τον κ. Κουρτάκη ως «εκβιαστή του χειρίστου είδους», τονίζοντας ότι η φράση αυτή ενέχει έντονη κοινωνική απαξία και παραπέμπει σε ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά».

Η ανάρτηση του Γιάννη Κουρτάκη

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα