Με δήλωση του ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, διευκρινίζει αναφορικά με το περιστατικό, μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυρίας που ισχυρίστηκε πως δεν έλαβε βοήθεια από την Εκκλησία, πως σύμφωνα με την Καθολική Αρχιεπισκοπή «….η συµπολίτισσά µας που εµφανίζεται στα επίµαχα τηλεοπτικά πλάνα έχει τύχει της πολυετούς στήριξης της Αρχιεπισκοπής µας…».

Ειδικότερα «Σε σχέση με όσα αναφέρονται στην σημερινή ανακοίνωση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίον συνόδευα, εξερχόμενος του Ιστορικού Δημαρχείου είχε σύντομη συνομιλία με τον π. Μάριο εφημέριο του DUOMO της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, όταν η συγκεκριμένη κυρία τους προσέγγισε και απευθυνόμενη προς τον π. Μάριο είπε: «Σεβασμιώτατε, μπορώ να μιλήσω με τον κ. Πρωθυπουργό;» με τον π. Μάριο να απαντά «γιατί ρωτάτε εμένα;»

Ακολούθησε η συζήτηση με την εν λόγω κυρία, η οποία μάλιστα ανέφερε ότι δεν έχει βοηθηθεί από την Εκκλησία. Γεγονός που διέψευσε με την ανακοίνωσή της η Καθολική Αρχιεπισκοπή, η οποία αντίθετα επιβεβαιώνει ότι «….η συµπολίτισσά µας που εµφανίζεται στα επίµαχα τηλεοπτικά πλάνα έχει τύχει της πολυετούς στήριξης της Αρχιεπισκοπής µας…».

Συνεπώς είναι απόλυτα λογικό ο κ. Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1- ανακαλώντας στη μνήμη του το περιστατικό - να αναφερθεί σε παρουσία Αρχιεπισκόπου και όχι Εφημέριου, αφού είναι αδύνατον να γνωρίζει τα θεσμικά πρόσωπα της κάθε τοπικής κοινωνίας.»