Κλεισμένοι σε γραφείο του ΥΠΑΑΤ επί ώρες βρέθηκαν οι εμπλεκόμενοι φορείς για την συγκρότηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας.

Η συνεδρίαση – η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Δευτέρας (13/1) – πολλές φορές οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και όλα έδειχναν πως θα ναυαγούσε η προσπάθεια για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Φέτας. Αιτία η εμμονή κάποιων από τους εμπλεκομένους διεκδικώντας μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο ΔΣ του φορέα το οποίο αρχικά ήταν 11μελές. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης έκανε ξεκάθαρο στους παρόντες πως αν δεν κατέληγαν σε συμφωνία θα δημοσιοποιούσε τους λόγους του ναυαγίου ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Θυμίζεται πως ο υπουργός είχε αφήσει αιχμές και κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου.
Εν τέλει συντάχτηκε ένα Σχέδιο Καταστατικού, το οποίο θα συνυπογραφεί απ’ όλες τις πλευρές.

Στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο η μεταποίηση καταλαμβάνει 6 έδρες και οι κτηνοτρόφοι 3. Συγκεκριμένα, 4 έδρες θα έχει ο ΣΕΒΓΑΠ και από 1 ο ΟΔΙΠΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ) και οι Τυροκόμοι Θεσσαλίας. Από την πλευρά των κτηνοτρόφων, 1 έδρα λαμβάνει ο ΣΕΚ, 1 ο ΠΕΚ και 1 η Ομοσπονδία Kτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, στο πλαίσιο της Διεπαγγελματικής ορίζεται η λειτουργία ενός ακόμη οργάνου, της Γενικής Συνέλευσης, η οποία απαρτίζεται από 33 μέλη.

Τις επόμενες μέρες οι εμπλεκόμενοι φορείς θα προχωρήσουν στην κατάθεση ενός ενιαίου φακέλου, ο οποίος και θα εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.