Τρίωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 13/2 μέχρι και την Τρίτη 28/2 κήρυξε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στο πλαίσιο αποτροπής της υλοποίησης του ν. 4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Στο μεταξύ, η ΔΟΕ έχει εξαγγείλει και κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το ίδιο θέμα, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. όλης της χώρας μετά την ολομέλεια των προέδρων που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.

«Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση όλους τους εκπαιδευτικούς. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωϊνού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου» αναφέρει η ομοσπονδία, που έχει προκηρύξει και 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 15/2.