Δύο κλήσεις δέχθηκε χθες η Πυροσβεστική για τον εντοπισμό και τη διάσωση περιπατητών που ζήτησαν βοήθεια από τις Αρχές στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης, 25 Απριλίου, η Πυροσβεστική κλήθηκε για τη μεταφορά τραυματισμένου ημεδαπού περιπατητή, ηλικίας 75 ετών, από δυσπρόσιτο σημείο σε αγροτική περιοχή της Ελούντας του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Επί τόπου έσπευσαν ένα όχημα και δύο υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου και πέντε εθελοντές της Διασωστικής Εθελοντικής Ομάδας.

Με τη χρήση φορείου ο τραυματισμένος 75χρονος μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο και από εκεί παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολαόυ.

Αργότερα, στις 8 το βράδυ, ανάλογη επιχείρηση στήθηκε για την διάσωση 32χρονου Αυστραλού περιπατητή, ο οποίος αποπροσανατολίστηκε και χάθηκε στην ορεινή περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς. Δύο οχήματα και έξι υπάλληλοι από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καμπανού και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων έσπευσαν και τα ξημερώματα κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τον 32χρονο.