Η Παλαιστινιακή Αρχή διαψεύδει ευρέως διαδεδομένες αναφορές για απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται αξιωματούχους της Χαμάς, αναφέρουν ότι προκλήθηκε σύγχυση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ότι δεν υπήρξε επίθεση εναντίον του ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Επίθεση από υποστηρικτές της Χαμάς στον Αμπάς»

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, δέχεται επίθεση από υποστηρικτές της Χαμάς που φέρεται να άνοιξαν πυρ κατά της αυτοκινητοπομπής που τον συνόδευε σε συνάντηση στη Δυτική Όχθη. Είδηση η οποία έκανε το γύρο του κόσμου.

Ανέφεραν δε ότι την ευθύνη για την επίθεση φέρεται να ανέλαβε μια νέα σκιώδης ομάδα με την ονομασία "Παιδιά του Αμπού Τζαντέλ", τα μέλη της οποιάς έχουν οργανωθεί μέσα στο παλαιστινιακό κατεστημένο ασφαλείας στη Δυτική Όχθη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, κατά τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας από τους σωματοφύλακες του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το CNNTurk αναφέρει πως «η αυτοκινητοπομπή του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δέχθηκε πυρά. Σύμφωνα με τις τελευταίες έκτακτες πληροφορίες, στην επίθεση πυροβολήθηκε 1 άτομο».

Σε ανάρτησή του το ειδησεογραφικό δίκτυο ehamedya σημειώνει ότι για τα πυρά στη συνοδεία του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν τα «παιδιά του Αμπού Τζαντέλ».

Η Hurrieyet , μετέδιδε ότι «η ομάδα "Παιδιά του Αμπού Τζαντέλ" εξέδωσε χθες γραπτή δήλωση, δίνοντας στον Μαχμούντ Αμπάς τελεσίγραφο 24 ωρών για να αναλάβει δράση στη Γάζα και να λάβει μέτρα κατά του Ισραήλ. Σε γραπτή δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητήθηκε από τον Αμπάς να κάνει μια σαφή δήλωση με την οποία να απορρίπτει τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπλέινκεν πραγματοποίησε μια εκτός προγράμματος επίσκεψη στη Ραμάλα και συναντήθηκε με τον Μαχμούντ Αμπάς. Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ζήτησε από τον Μπλίνκεν να πείσει το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της Γάζας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα ποιο ήταν το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και έδειχνε επίθεση ενόπλων σε αυτοκινητοπομπή, καθώς οι αναφορές έλεγαν ότι ήταν η ένοπλη επίθεση που έγινε κατά του Αμπάς.