Δεν ήταν ούτε «ημι-πιτσιρικάδες» ούτε μέλη του Ρουβίκωνα για να δίνεται εντολή στα περιπολικά να τους επιστρέφουν από εκεί που τους είχαν συλλάβει, έχοντας πριν μπει στη Βουλή (Ιούλιος 2017).

Ήταν απλά δύο τρία άτομα που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την, όπως δήλωναν, «ψήφο» που δίνουν στον Πούτιν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Πήγαν λοιπόν έξω από τα γραφεία των κομμάτων με ένα χάρτινο ομοίωμα του ανθρώπου που έχει εισβάλλει σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα σκοτώνοντας ακόμη και αμάχους, ανεξαρτήτου ηλικίας και όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν βρέθηκαν μαζί με την αστυνομική φρουρά της Κουμουνδούρου που τους κράτησε, πάντα με βάση την καταγγελία τους, μια ώρα για «εξακρίβωση στοιχείων»

Ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός πως δεν ήταν εκ των «γνωστών – αγνώστων» όπως αποκαλούνται και για το λόγο αυτό χρειάστηκε να εξακριβωθούν τα στοιχεία. Εφόσον πάντως ισχύει δείχνει το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τα περί παρεμβάσεων. Όταν επιχειρείς να τρομοκρατήσεις κάποιον πηγαίνοντας σπίτι είναι παρέμβαση και όχι επίθεση ή εισβολή σε πολλές περιπτώσεις. Όταν χωρίς κουκούλα διαμαρτύρεσαι μπροστά στα κεντρικά γραφεία ενός κόμματος μια εξακρίβωση, όσο να είναι τι χρειάζεσαι