Ως πολύ σημαντική τη συνεισφορά του ΑΔΜΗΕ στη φετινή αντιπυρική περίοδο, χαρακτήρισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στα πλαίσια της 88ης ΔΕΘ. 

Ειδικότερα όπως σημείωσε ο υπουργός: «Να ευχαριστήσω από την πλευρά μου, γιατί ο ΑΔΜΗΕ επιδεικνύει και κοινωνικό πρόσωπο, είναι πολύ σημαντική συνεισφορά στη φετινή αντιπυρική περίοδο» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και αφού υπενθύμισε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, από κοινού με το ΥΠΕΝ και την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας, πρόσθεσε:

«Μπορούν να μπαίνουν μετά από πέντε δεκαετίες μέσα στα δάση μας και να φροντίζουν τα δίκτυα, αλλά και να δημιουργούν ζώνες αντιπυρικές ζώνες. Έχει ήδη ξεκινήσει αυτό με πολύ σημαντικές επιτυχίες στην Αττική, αν θέλετε να πάτε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να δείτε τι δουλειά έχει κάνει ο ΑΔΜΗΕ. 'Αρα πάντα υπάρχει και μία άλλη επικοινωνία, πέραν της επιχειρηματικής και αναπτυξιακής, σε ό,τι έχει να κάνει με την κοινωνική εταιρική ευθύνη και τη στήριξη της πολιτείας και σας ευχαριστούμε για αυτό».