Η ΔΕΠΑ αποτελεί την κορυφαία εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου αλλά και ενεργειακής ασφάλειας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό μετασχηματισμό, σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή επιχείρηση, μέσα από επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα η ΔΕΠΑ είναι μια υγιής επιχείρηση, με μηδενικό δανεισμό, χωρίς υποχρεώσεις προς τρίτους και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Η εταιρεία καταγράφει ισχυρή κερδοφορία και το 2022, τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και ομίλου. Συνολικά διέθεσε περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ μέσω εκπτώσεων σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απορροφώντας σημαντικό μέρος των ανατιμήσεων στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου, αλλά και μερίσματα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα νέα εργαλεία και η τεχνολογία είναι αυτά που «οδηγούν» και το μέλλον και ωθούν προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα πράσινα καύσιμα. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ισχυροποιεί ολοένα και περισσότερο την παρουσία της στον τομέα των ΑΠΕ, έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα «πράσινο» χαρτοφυλάκιο σε φωτοβολταϊκά πάρκα που ξεπερνά τα 700MW και άμεσο στόχο να σπάσει το φράγμα του 1 GW. Συγχρόνως, η ΔΕΠΑ επενδύει σε νέες σύγχρονες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, όπως αυτή που αναπτύσσει, μαζί τη ΔΕΗ και την Damco, στην Αλεξανδρούπολη, απαραίτητες για τη σταθερότητα του συστήματος, οι οποίες θα παραμείνουν τμήμα του ενεργειακού μίγματος για αρκετές δεκαετίες ακόμα, λόγω της μεταβλητότητας των ΑΠΕ και της αργής ανάπτυξης των τεχνολογιών αποθήκευσης.