Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ δήλωσε πως οι αμερικανικές κυρώσεις δεν θα σταματήσουν την Ρωσία να προστατεύει τα συμφέροντά της, με αφορμή το νέο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία, με αφορμή το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι. 

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, δήλωσε σήμερα πως ένας νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων συνιστούν μια επίθεση στον πυρήνα των ρωσικών συμφερόντων, αλλά η Μόσχα θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντά της.

Σαρωτικές κυρωσεις

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα νέες, σαρωτικές κυρώσεις, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, βάζοντας στο στόχαστρο περισσότερα από 500 άτομα και οντότητες.

Τα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων το σύστημα πληρωμών Mir, ρωσικούς οικονομικούς θεσμούς και την αμυντική βιομηχανία, τη μελλοντική παραγωγή ενέργειας, την απόπειρα παράκαμψης των κυρώσεων και άλλους τομείς. Περιλαμβάνουν επίσης αξιωματούχους που σχετίζονται με τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών.