Σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κοζάνη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Αρχικά ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ΝΔ είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές» και ότι το διπλό μήνυμα που εκπέμπεται είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα. «Εσείς οι Μακεδόνες στέλνεται το μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε.

Επιπροσθέτως, έκανε λόγο για μια ισχυρή γεωπολιτική θέση της χώρας μας, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του σε όσους υπερασπίζονται την εθνική μας ανεξαρτησία, αναφερόμενος στους δυο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους, ενώ έδωσε βαρύτητα στην αποστολή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία λέγοντας ότι έστειλαν το καλύτερο μήνυμα συμφιλίωσης.

Για τις ελληνικές «επιθέσεις ανθρωπιάς»

«Δεν υπάρχει πιο ισχυρή εικόνα συμφιλίωσης ενός Έλληνα και ενός Τούρκου διασώστη να σώζουν μαζί ένα κορίτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «ιι δικές μας επιθέσεις, είναι επιθέσεις ανθρωπιάς. Αλλά, όπως είμαστε μια ισχυρή δύναμη ειρήνης, είμαστε και μια ισχυρή δύναμη αποτροπής».

Επισήμανε ότι δεν προχώρησε η χώρα μόνο σε εξοπλιστική αναβάθμιση αλλά και σύναψε στρατηγικές σχέσεις με συμμάχους, ενώ η κυβέρνηση ενίσχυσε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, με το σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και άλλα έργα.

«Τώρα υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που κάποιοι άλλοι δεν έβλεπαν και επεκτείνεται ο φράκτης του Έβρου που κάποιοι δεν ήθελαν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως ελαττώθηκε η προσπάθεια μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα και πια τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν πιέζονται από το μεταναστευτικό.

«Ακόμα περιμένω τη συγγνώμη από όσους μίλαγαν για νεκρά παιδιά σε τάχα ελληνικό έδαφος» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι ο ξένος Τύπος το παραδέχτηκε αλλά κάποιοι αρνούνται.

Για το ταξίδι του Τσίπρα

Σχολιάζοντας στο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες που «κατήγγειλε έλλειψη δημοκρατίας», σημείωσε ότι έγιναν καταγγελίες όταν ήταν «επικεφαλής μιας κυβέρνησης που προ ημερών καταδικάστηκε επειδή το 2015 απέλυσε με ωμά κομματικά κριτήρια την επικεφαλής της ΑΔΑΕ».

Πρόκειται για πολιτικούς μονίμως διαμαρτυρόμενους, αδίκως περιφερόμενους, αλλά και μονίμως διαψευδόμενους» τόνισε.

Αφαιρέσαμε 68 επιβαρύνσεις φόρων που επιβλήθηκαν στα μνημονιακά χρόνια και ειδικά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να μειωθούν οι οικονομικές επιβαρύνσεις στους πολίτες, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η παρέμβαση για όσους αδικούνται από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου

Αύριο θα έχω την ευκαιρία να εξαγγείλω μια ακόμη παρέμβαση για να ανακουφίσουμε όσους αδικούνται ακόμα πό την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλο, είπε και υπενθύμισε ότι όσοι περιμένουν την επικουρική τους σύνταξη θα λαμβάνουν 100 ευρώ κάθε μήνα μέχρι να τους αποδοθεί, σημειώνοντας ότι λύθηκε το πρόβλημα απονομής συντάξεων και τώρα γίνεται σε δυο μήνες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα από το 2024 είναι να αυξηθούν οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επαναλαμβάνοντας πως από 1η Απριλίου αυξάνεται για τρίτη διαδοχική σειρά ο κατώτατος μισθός.

Παίρνουμε 800 εκατ. ευρώ από 10 επιχειρήσεις για να στηρίξουμε οκτώ εκατομμύρια πολίτες, αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική, υπογράμμισε και σημείωσε ότι προσπαθούμε να διαχειριστούμε εισαγόμενα προβλήματα.

Σχολίασε τις δηλώσεις του Αλέξης Τσίπρα ότι θα διαθέσει 45 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι τάζει πράγματα χωρίς να κοστολογεί τα μέτρα και να μας λέει από που θα τα βρει.

Αντίθετα, συνέχισε, «η συμφωνία Αλήθειας που κάναμε την προηγούμενη τετραετία θα συνεχιστεί. Δεν θα διακινδυνεύσω την εμπιστοσύνη που έχουμε σφυρηλατήσει τα τελευταία χρόνια» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως όλες οι εξαγγελίες γίνονται με υλοποιήσιμους στόχους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα μέτρα στήριξης που υλοποιεί η κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας, στους φοιτητές, στη στέγαση των αδύναμων νοικοκυριών και συμπολιτών μας.

Η ΝΔ είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει τις εκλογές

“Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει τις εκλογές”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ).

“Σήμερα η Κοζάνη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που ακούγεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αντηχώντας από άκρη σε άκρη της χώρας, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει και τις εκλογές”, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

“Καθώς μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές, αυτό δεν είναι άλλο από το διπλό μήνυμα που εκπέμπει πια κάθε γωνιά της πατρίδος μας. Το μήνυμά της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης και πρωτοπόρας Νέας Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι Μακεδόνες είναι το έναυσμα της νίκης για να κάνουμε ακόμα πιο γερές τις βάσεις που θεμελιώσαμε και να κτίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για την όμορφη περιοχή σας, που πάντα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου”.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την ενθουσιώδη, όπως είπε, υποδοχή που του επιφύλαξαν και τόνισε πως η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει σε μεγαλύτερο ακόμα, χώρο για να χωρέσουν και αυτοί που έμειναν απέξω από την αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Δείτε  ΕΔΩ