Την προσοχή των κατοίκων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel ζήτησε ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με ζημιές που μπορεί να έχουν προκληθεί στο δίκτυο και είναι επικίνδυνες, όπως οι σπασμένες κολόνες και τα καλώδια.

Συγκεκριμένα, τους κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς, κολόνες ή άλλα στοιχεία του Δικτύο, τα οποία, είτε βρίσκονται στο έδαφος, είτε παρουσιάζουν εμφανείς ζημιές. 

Η προειδοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ για τους ελέγχους εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων  

Πρόκειται για τη δεύτερη και εκ νέου προειδοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ στους κατοίκους αυτών των περιοχών, καθώς και χθες, Κυριακή, κάλεσε τους κάλεσε να προσέχουν και να ελέγχξουν προσεκτικά τη σωστή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους. Αυτή η προειδοποίηση ήρθε, ολοκληρώνοντας τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης και εντατικοποιώντας αυτές για την αποκατάσταση όλων των παροχών στη Χαμηλή Τάση. 

Κατά συνέπεια, για να επανηλεκτροδοτηθούν τα κτίσματα με ασφάλεια, πρώτα είναι απαραίτητη η διασφάλιση της αρτιότητας των εσωτερικών εγκαταστάσεων και όλων των στοιχείων αυτής στον περιβάλλοντα χώρο (γραμμή πίνακα, μετρητής, γείωση). Αν δεν ελεγχθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση, ελλοχεύουν σοβαρότατοι κίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή, όπως ηλεκτροπληξία, πρόκληση πυρκαγιάς, ή/και καταστροφές συσκευών κλπ.

Κάλυψη εξόδων εργασιών από την Πολιτεία

Επίσης, σε περίπτωση που απαιτείται εκτέλεση εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ για την επανασύνδεση, αυτή θα πραγματοποιείται μετά την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), την οποία θα πρέπει και να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στην εταιρία. To κόστος των σχετικών ΥΔΕ θα καλυφθεί από την Πολιτεία με ανακοίνωση που θα ακολουθήσει από τα αρμόδια υπουργεία.

Προς διευκόλυνση των πληγέντων για την υποβολή των αιτημάτων και προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επανηλεκτροδότησή τους, ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει τη δυνατότητα υποβολής των ΥΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία ή επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να καλούν δωρεάν στο 800 400 4000 24ώρες το 24ωρο.