Τα ξίφη τους ακονίζουν οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα προκειμένου να τα διασταυρώσουν σε μια δεύτερη τηλεμαχία την Πέμπτη στις 15 Ιουνίου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιονυίου. Το debate των πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 9 το βράδυ της Πέμπτης

Οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί που θα αναμετρηθούν είναι: O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, που αναμένεται να φτάσουν στο Ραδιομέγαρο, περίπου, στις 8 το βράδυ, και θα λάβουν τη θέση τους στο ERTNEWS STUDIO.

Το δεύτερο debate θα συντονίσει ξανά ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς, ενώ απέναντι από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα καθίσουν με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα(STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ(ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Δεκάδες δημοσιογράφοι, από διεθνή ΜΜΕ έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη διαπίστευση για να καλύψουν τη δεύτερη αυτή τηλεμαχία. Διαπιστεύσεις έχουν δοθεί και σε φωτορεπόρτερ από τα μεγαλύτερα εγχώρια και διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία, ενώ για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων του Τύπου έχει διαμορφωθεί Press Center (Κέντρο Τύπου).

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΡΤ, η τηλεμαχία θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής, την ΕΡΤ1 και την ERT WORLD. Θα μεταδοθεί, επίσης, από το Πρώτο Πρόγραμμα, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International.