Οι Cypress Hill έγιναν η πρώτη Latino hip-hop μπάντα, η οποία απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο Δόξας στο Χόλιγουντ.

Το συγκρότημα τιμήθηκε σε ειδική τελετή το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου και αστειεύτηκε «για την καλά τεκμηριωμένη αγάπη του για την κάνναβη». «Αγαπάμε το αστέρι, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα χρυσό φύλλο, όμως, ένα χρυσό φύλλο κάνναβης», ανέφεραν.

Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν υποστηρίξει τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς λόγους.

«Αυτός θα είναι ένα βωμός για όλους τους stoners (τους θαυμαστές της stoner rock μουσικής), για όλη την κουλτούρα κάνναβης εδώ. Ελάτε να ανάβετε τα κεριά σας, να αφήνετε τα τσιγάρα σας, να αφήνετε τα πούρα σας… να προσεύχεστε για καλή σοδειά. Σας ευχαριστούμε πολύ», είπε ο ράπερ B-Real.

Την τελετή παρακολούθησαν επίσης μερικοί από τους μεγαλύτερους θαυμαστές των Cypress Hill -όπως ο ράπερ Xzibit και ο Aμερικανός κωμικός και ηθοποιός, Τζορτζ Λόπεζ.

Ο Xzibit δήλωσε: «Τα επιτεύγματα και τα κατορθώματά τους φτάνουν βαθιά στις ρίζες και τα βιβλία ιστορίας του hip-hop και σήμερα είναι ένα άλλο κεφάλαιο σε αυτό το έπος. Yo, B-Real, Sen Dog, Muggs, Bobo: Είστε οι Rolling Stones, οι Ungrateful Dead μας, είστε οι Public Enemy της Δυτικής Ακτής».

Ο γεννημένος στην Κούβα, Sen Dog δήλωσε προηγουμένως στο NME ότι είναι μεγάλη τιμή η απόκτηση αστεριού στη Λεωφόρο της Δόξας. «Αυτό είναι λίγο τρελό. Δεν σκεφτόμουν ποτέ όταν περπατούσα εδώ γύρω ότι θα υπάρχει αστέρι των Cypress Hill. Σκέφτηκα ίσως για το Rock and Roll Hall of Fame, αλλά όταν συνέβη αυτό σοκαρίστηκα», είπε.

«Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρό παιδί και πήγα στο Χόλιγουντ και είδα τη Λεωφόρο της Δόξας εκεί έξω. Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί πραγματικά, αλλά είναι μεγάλη τιμή να είσαι στη Λεωφόρο της Δόξας. Είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό και αν μπορούσα να ξαναζήσω τα τελευταία 30 χρόνια για να κερδίσω αυτό το αστέρι θα το ξανάκανα. Είναι μεγάλη τιμή», τόνισε.

Οι Cypress Hill ιδρύθηκαν το 1988 στο Σάουθ Γκέιτ, στην Καλιφόρνια και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, το 1991.