Μ΄ ένα χολερικό κείμενο, (σ.σ.: βρίθει υποτιμητικών, προσβλητικών και ανυπόστατων χαρακτηρισμών για την ελληνική κυβέρνηση) η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων ανακριβειών, ότι η “από τον Ιούλιο του 2019 που ο Μητσοτάκης ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες, η κατάσταση στη Μόρια δεν έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο”.

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με το ελληνικό τμήμα της ‘Ντόιτσε Βέλε’, η Frankfurter Allgemeine λέει για τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας και πρόεδρο της ΝΔ, ότι “ο πρώην μάνατζερ της McKinsey που αρεσκόταν να επιρρίπτει στον προκάτοχό του Τσίπρα και τους συνεργάτες του, τεχνοκρατική ανικανότητα, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης υπό έλεγχο”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίμαχο απόσπασμα ξεχειλίζει  η “αγάπη” που τρέφει το γερμανικό μέσο για τον “άχαστο” και “πετυχημένο” Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά το σχόλιο της Frankfurter Allgemeine, όπως αυτό φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της DW:
«[…] Από τον Ιούλιο του 2019 που ο Μητσοτάκης ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες, η κατάσταση στη Μόρια δεν έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο. Αντιθέτως. Ο πρώην μάνατζερ της McKinsey που αρεσκόταν να επιρρίπτει στον προκάτοχό του Τσίπρα και τους συνεργάτες του, τεχνοκρατική ανικανότητα, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης υπό έλεγχο. Μπορεί το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο να ήταν ήδη θέμα στη σκιώδη του κυβέρνηση, ωστόσο μετά την εκλογική νίκη η νέα κυβέρνηση έμοιαζε συχνά αποπροσανατολισμένη. Με νομικά αμφιλεγόμενες, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεσματικές μεθόδους, σφραγίστηκαν στις αρχές του χρόνου τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία όταν ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν πίστεψε ότι είχε βρει εκεί ένα ακόμη αδύναμο σημείο της ΕΕ. Για την κατάσταση στα νησιά όμως ο Μητσοτάκης έχει μέχρι στιγμής μόνο μπαλώματα αντί λύσεων».