Με αφορμή το στυγερό έγκλημα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί με όλους τους υψηλά ιστάμενους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο τρόπος λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος έφερε ένα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΛ.ΑΣ. και κρίθηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές πάνω στον τρόπο αντιμετώπισης και αξιολόγησης παρόμοιων περιστατικών

Για αυτό, στις 10 το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα συζήτησης την ενδοοικογενειακή βία και ένα νέο πρωτόκολλο, το οποίο θα έχει πιο αυστηρές οδηγίες για τους αστυνομικούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα περιστατικά.

Η σύσκεψη θα γίνει παρουσία αξιωματικών, αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης με άλλα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός είναι να δοθούν αυστηρές οδηγίες και μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν και οι διοικητές όλων των αστυνομικών τμημάτων και των διευθύνσεων της αστυνομίας. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα γίνει μια τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων στο Σώμα.

Οι διασφαλίσεις 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να διασφαλιστεί μέσω αυτού του πρωτοκόλλου ότι δεν θα υπάρξουν ξανά φαινόμενα διεκπεραιωτικής (ή και αδιάφορης) συμπεριφοράς αστυνομικών, όταν ένας πολίτης ζητά βοήθεια γιατί αισθάνεται πως κινδυνεύει η ζωή του.

Με βάση τα όσα έγιναν στους Αγίους Αναργύρους, όπου η 28χρονη Κυριακή δολοφονήθηκε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, αφού βγήκε πρώτα από αυτό για να ζητήσει τηλεφωνικά να έρθει περιπολικό να την πάρει, αναμένονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα του προσώπου που θα κάνει την καταγγελία.