Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υφυπουργού Ανάπτυξης, Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, στην οποία υπήρξε ενημέρωση του υπουργού για υπηρεσιακά ζητήματα που έθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας.

Μεταξύ των αιτημάτων ήταν και η αναγνώριση της εργασίας των αστυνομικών ως επικίνδυνης, κάτι που όπως ανέφερε η κα Παπαδημητρίου σε ανάρτησή της «είναι προτεραιότητα η αναγνώριση της εργασίας των αστυνομικών ως επικίνδυνης και η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σύντομα στη θεσμοθέτησή της».

Πρόσθεσε επίσης ότι στη συνάντηση, εκτός από θέματα που αφορούν στο σύνολο του Σώματος, έγινε συζήτηση και για την ανάγκη βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, με έμφαση στην αναβάθμιση των οχημάτων και του εξοπλισμού ένδυσης των αστυνομικών.

Ο υπουργός είπε ότι θα ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφτεί άμεσα την Πιερία και τη Διεύθυνση Αστυνομίας και θα εξεταστούν και οι δυνατότητες υλοποίησης του έργου.

Σημειώνεται ότι η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών προβλέπει την οικονομική και συνταξιοδοτική τους ανταπόδοση, ενώ είναι ένα αίτημα που έχει τεθεί πολλές φορές από την ΠΟΑΣΥ.