Χρυσαυγίτες μέχρι τέλους

by MANIFESTO

Κρίθηκαν για τις πράξεις τους, κρίνονται για τις ιδέες τους πλέον. Ιδέες μισάνθρωπες, με τους ίδιους να θεωρούν εαυτούς κάποιου είδους αρείας φυλής. 

Δεν πρόκειται για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά για δικονομικά επιχειρήματα των ιδίων και των δικηγόρων τους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγουν την φυλακή. Οι βαρύμαγκες «ιδεολόγοι πατριώτες» σαν δαρμένα σκυλιά με την ουρά κάτω από τα σκέλια εκλιπαρούν.

Αυτά σήμερα. Μέχρι χθες δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να τραμπουκίζουν, να ξυλοφορτώνουν και να δολοφονούν. Μέχρι χθες ζούσαν μια εναλλακτική πραγματικότητα και το φτωχό τους μυαλό θεωρούσε πως θα μείνουν ατιμώρητοι για τα εγκλήματα.

Και σήμερα τι λένε στο δικαστήριο; Ότι αυτοί είναι καλύτεροι και όχι όμοιοι αλλοδαπών. Και ότι εκείνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν με αναστολή από την στιγμή που και αλλοδαποί έχουν λάβει αναστολή. Ο βιασμός της λογικής. Και δικηγορίσκοι που δεν νιώθουν καμία ντροπή να επικαλεστουν τέτοιους λόγους. «Ζητούν να μην τύχουν και του τελευταίου δικαιώματος, το οποίο απολαμβάνει και κάθε μη Έλληνας καταδικασθείς» είπε μεταξύ άλλων η συνήγορος της Ζαρούλια. Εκείνης δηλαδή που ζούσε μέσα στο έγκλημα αλλα δεν την ενοχλούσε. Λάμβανε άλλωστε και τον παχυλό βουλευτικό μισθό που κάπως την έκανε να ξεχνιέται. 

«Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή και να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δύο Έλληνες με επτά χρόνια… »«Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή», είπε από την πλευρά του συνήγορος δύο άλλων καταδικασθέντων. Τέτοια είναι η αντίληψή του περί δικαιοσύνης που χρησιμοποιεί το επιχείρημα των αλλοδαπών. Ξέχασε να πας πει όμως ποιο χαρακτηριστικό της Χρυσής Αυγής για εκείνον έχει θετικό πρόσημο.

Χειρότερος από όλους ο Κασιδιάρης. Τον εξοντώνει λέει η ποινή και ξαφνικά θυμήθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκείνα που η Χρυσή Αυγή την οποία πιστά υπηρετούσε είχει διαγραμμένα. Τα πιστεύω του άντεξαν μέχρι την ώρα που είδε μπροστά του τις πύλες της φυλακής.

Χρυσαυγίτες μέχρι τέλους. Δειλοί και υπάνθρωποι…

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα